KUKA iiQoT crop

​Nettilkobling – så er det klart

En enkel og prisgunstig vei inn i industri 4.0

– iiQoT gir et teknologisk løft til små og mellomstore selskaper. KUKAs plattform iiQoT gir mindre virksomheter med en viss grad av automasjon samme muligheter som store industrikonsern. Via skyen får de full kontroll på hvor godt robotene arbeider, når de trenger service, om det oppstår flaskehalser i produksjonen og så videre. 

I likhet med KUKAs mer eksklusive plattform KUKA.DeviceConnector – som er tilpasset for større selskaper og de som ønsker å skape sine egne plattformer for overvåking – er iiQoT skybasert og gir fullstendig kontroll over alt utstyr. Den er imidlertid mer skjematisert og litt enklere. 

– Men utrolig praktisk og lett å bruke. Du får ferdige sider for hver robot, og deretter kan du bryte hver enkelt av dem ned til serienummeret og se akkurat hva de gjør, hvor mye energi de trekker, hvor mange av timene i døgnet de er i gang, og så videre.

En enkel måte for små og mellomstore selskaper å gå over til industri 4.0 på, ifølge Micael Amandusson.

Nettilkobling – så er det klart

Det er også overkommelig rent økonomisk. Til forskjell fra KUKA.DeviceConnector trenger ikke kunden å kjøpe programvaren. Grunnutførelsen av iiQoT kommer i stedet som et kostnadsfritt abonnement. 

– Men robotene må være koblet til nett, noe mange i og for seg allerede har ordnet. Ellers er det selvsagt en kostnad i seg selv.

Via skyen får brukerne deretter informasjon om hvordan robotene arbeider. Alle genererte data åpner for å effektivisere driften på en smart måte.

– La oss si at du oppdager at roboten bare arbeider seks av de åtte timene i skiftet, og at den deretter står stille resten av tiden. Da kunne du latt den jobbe litt langsommere og redusere både energiforbruk og slitasje. Eller at det kommer en varselmelding fra roboten, da kan du få denne rett til e-posten din!

Den skybaserte tilnærmingen betyr også at du kan overvåke systemet ditt for å optimere det uansett hvor du befinner deg i verden, rett fra telefonen eller datamaskinen din.

Bakgrunnen for at KUKA nå tilbyr grunnabonnementet gratis er en vilje til å gi alle som er det minste interessert, en mulighet til å teste. 

– Dette er noe det er best å undersøke på egen hånd for å oppleve. Når du er i gang, kommer du til å oppdage flere og flere muligheter, sier Micael Amandusson.

Eaton PowerXL DG1-1 crop

Eatons PowerXL-familie lanseres med PROFINET

Alle parameterne og funksjonene kan enkelt behandles og endres

Alle frekvensomformere i PowerXL-familien kommer nå med PROFINET-grensesnitt – klare for fremtidens kommunikasjon. Det store utvalget av frekvensomformere i Eatons PowerXL-serie, kommer nå også med PROFINET-kommunikasjonsgrensesnitt. 

les mer...
Phoenix ethernet crop

Ny busskobler for Ethernet

Øker nettverkssikkerheten ved å sperre porter som ikke benyttes

Med den nye Inline-busskobleren for Modbus/TCP (UDP) IL ETH BK-PAC utvider Phoenix Contact produktporteføljen for å bygge opp Remote-I/O-løsninger i automasjonskapet. Busskobleren i beskyttelsesgrad IP20 er kompatibel med alle tilgjengelige Inline-I/O-moduler inkludert forgreningsmoduler for å åpne en remote-bus-kontakt.

les mer...
Eltele Siemens crop

Eltel og Siemens signerer landsdekkende serviceavtale for ladestasjoner

Vil bidra til effektiv utvikling av elektrifisert infrastruktur

Eltel og Siemens har signert en rammeavtale om installasjon, service og drift av ladere for elektriske kjøretøy. Med dette inngår de to selskapene et strategisk samarbeid som vil sikre kvalitet i leveransene og driftssikkerhet nasjonalt, til det beste for brukerne. Avtalen gjelder for to år med opsjon for forlengelse opp til ytterligere to år.  

les mer...
Parker VA crop

Parker med ny VA-serien med neste generasjons LS-ventiler

Er blitt designet med fokus på å redusere plassbehov

Forhåndskompensert, proporsjonal og lastkjennende: nye LS-ventiler med mengdehastigheter opptil 450 l/min for mobile maskinapplikasjoner. Parker Hannifin, kunngjør et sett med neste generasjons LS-ventiler, som en del av VA-serien, som er spesielt utviklet for krevende maskinapplikasjoner.

les mer...