Emerson GDU-Incus crop

Rask varsling gjør at man kan trigge en vedlikeholdsreparasjon

Emersons ultralyd lekkasjedetektor er typegodkjent av DNV GL

Rosemount Analytical sin GDU-incus møter de mest ekstreme krav til gassdeteksjon for beskyttelse av fartøyer, produkt og personell. GDU-incus’en benytter et unikt system for lekkasje-deteksjon.

Rosemount Analytical GDU-incus ultralyd lekkasjedetektor fra Emerson Process Management har mottatt den høyt respekterte typegodkjenningen fra Det Norske Veritas (DNV). Dette DNV-sertifikatet bekrefter ytterligere at lekkasjedetektoren er egnet for bruk om bord i marinefartøyer inkludert LNG- og LPG-skip, råoljetankere, flytende produksjon samt lagring og losseenheter (FPSO). Slike marinefartøy vil risikere betydelig tapt produksjon ved en eventuell gasslekkasje.

Eliot Sizeland, leder av salg og markedsføring for GDU-incus, uttaler at det å oppdage gasslekkasjer i marine miljøer er utfordrende for tradisjonelle detektorer som krever akkumulering av en gassky for å utløse alarm.  "Ekstremt vær og vind på skip og plattformer kan forhindre at en gasslekkasje blir oppdaget raskt. Siden GDU-incus reagerer på ultralyd utløst av lekkasje, er ytelsen upåvirket av disse tilstandene. Rask varsling gjør at man kan trigge en vedlikeholdsreparasjon direkte og hindre produksjonstap, og evt avverge en verre situasjon. Det gjør den ideell for marineapplikasjoner. Vi er svært stolte over at detektoren bestod den strenge testingen som kreves for DNV-sertifisering, hvilket også viser den ultrasoniske gasslekkasjedetektorens kvalitet og robusthet."

GDU-incus’en benytter et unikt system for lekkasje-deteksjon; måleren bruker fire sensitive akustiske sensorer som konstant monitorerer store arealer ved hjelp av ultralyd generert av gass under trykk. GDU-incus’en egner seg for monitorering av utendørsapplikasjoner, og er konstruert for å tåle ekstreme forhold. Ytelsen er upåvirket av dårlig vær, vindretning, lekkasjetype eller potensiell gassfortynning, og har en øyeblikkelig respons på metan, hydrogen og andre gasser med lav molekylvekt.

GDU-incus er pålitelig og enkel i bruk, og trenger ikke kalibrering eller utskifting av sensorene. Integrert automatisk selv-test sikrer driften, og innovative sensorer uten bevegelige deler reduserer vedlikeholdsbehovet.

DNV typegodkjenning sikrer at GDU-incus har gjennomgått grundige tester og oppfyller de strengeste kvalitetskrav.  DNV sine kvalitetsvurderinger er bygget på vitenskapelig forskning, og er anerkjent over hele verden.

For ytterligere informasjon se: www.EmersonProcess.no

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.