Emerson GDU-Incus crop

Rask varsling gjør at man kan trigge en vedlikeholdsreparasjon

Emersons ultralyd lekkasjedetektor er typegodkjent av DNV GL

Rosemount Analytical sin GDU-incus møter de mest ekstreme krav til gassdeteksjon for beskyttelse av fartøyer, produkt og personell. GDU-incus’en benytter et unikt system for lekkasje-deteksjon.

Rosemount Analytical GDU-incus ultralyd lekkasjedetektor fra Emerson Process Management har mottatt den høyt respekterte typegodkjenningen fra Det Norske Veritas (DNV). Dette DNV-sertifikatet bekrefter ytterligere at lekkasjedetektoren er egnet for bruk om bord i marinefartøyer inkludert LNG- og LPG-skip, råoljetankere, flytende produksjon samt lagring og losseenheter (FPSO). Slike marinefartøy vil risikere betydelig tapt produksjon ved en eventuell gasslekkasje.

Eliot Sizeland, leder av salg og markedsføring for GDU-incus, uttaler at det å oppdage gasslekkasjer i marine miljøer er utfordrende for tradisjonelle detektorer som krever akkumulering av en gassky for å utløse alarm.  "Ekstremt vær og vind på skip og plattformer kan forhindre at en gasslekkasje blir oppdaget raskt. Siden GDU-incus reagerer på ultralyd utløst av lekkasje, er ytelsen upåvirket av disse tilstandene. Rask varsling gjør at man kan trigge en vedlikeholdsreparasjon direkte og hindre produksjonstap, og evt avverge en verre situasjon. Det gjør den ideell for marineapplikasjoner. Vi er svært stolte over at detektoren bestod den strenge testingen som kreves for DNV-sertifisering, hvilket også viser den ultrasoniske gasslekkasjedetektorens kvalitet og robusthet."

GDU-incus’en benytter et unikt system for lekkasje-deteksjon; måleren bruker fire sensitive akustiske sensorer som konstant monitorerer store arealer ved hjelp av ultralyd generert av gass under trykk. GDU-incus’en egner seg for monitorering av utendørsapplikasjoner, og er konstruert for å tåle ekstreme forhold. Ytelsen er upåvirket av dårlig vær, vindretning, lekkasjetype eller potensiell gassfortynning, og har en øyeblikkelig respons på metan, hydrogen og andre gasser med lav molekylvekt.

GDU-incus er pålitelig og enkel i bruk, og trenger ikke kalibrering eller utskifting av sensorene. Integrert automatisk selv-test sikrer driften, og innovative sensorer uten bevegelige deler reduserer vedlikeholdsbehovet.

DNV typegodkjenning sikrer at GDU-incus har gjennomgått grundige tester og oppfyller de strengeste kvalitetskrav.  DNV sine kvalitetsvurderinger er bygget på vitenskapelig forskning, og er anerkjent over hele verden.

For ytterligere informasjon se: www.EmersonProcess.no

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.