Emerson Aventics valve system with OPC UA crop

Første ventilsystemet som tilbyr direkte integrerte egenskaper

Emerson introduserer pneumatikkventilsystemet med integrert OPC UA

Emerson lanserer AVENTICS™-serien med ventilsystemet Advanced Valve (AV) og med Advanced Electronic System (AES) Profinet og Ethernet/IP nå er tilgjengelig med den forhåndsinstallerte funksjonen Open Platform Communications United Architecture (OPC UA).

AVENTICS-serien Advanced Valve System med OPC UA er en digital tvillingløsning som løser utfordringer med interoperabilitet samtidig som den forbedrer produktivitet og effektivitet.

Ventilsystemet som tilbyr denne direkte integrerte egenskapen. AES hjelper brukere med å løse utfordringer med interoperabilitet og få lettere tilgang til data, mens integreringen av den digitale tvillingen kan forbedre produktivitet og effektivitet.

Et ventilsystem med integrert funksjon for OPC UA forenkler kommunikasjonen med overordnede systemer siden data og analyser mottas via ventilsystemet og kommuniseres direkte til overordnede systemer. Det er ingen behov for en gateway med mindre det er behov for grundigere analyse eller lokale dashbord. Dette kan brukere spare penger på, siden det er mer komplisert og kostbart å få analyser fra et ventilsystem uten OPC UA.

Funksjonaliteten OPC UA utvider også koblingsmulighetene til selve ventilsystemet og gjør det enklere for brukere å transformere digitalt i bransjer som bilindustrien, mat og drikke, emballasje, pulp- og papirindustrien og flere. Når organisasjoner transformeres digitalt, gjør nøkkelprotokoller som innebygging av OPC UA i teknologiene det mulig å overvåke enheter og tilkoble maskiner når data sendes fra et ventilsystem til et overordnet system. AES er enkelt å integrere og koble til nye og eksisterende programmer og maskiner, og det gir lett tilgang til data og analyser uten å endre den programmerbare logiske styringen (PLC).

«AVENTICS-serien AV System med OPC UA er et merkbart sprang fremover i fleksibiliteten og integreringen til ventilsystemer, fordi den gjør overgangen til IIoT betraktelig enklere for teknikere», sier Nils Beckmann, seniorleder for produktmarkedsføring, IIoT hos Emerson. «Med OPC UA trenger ikke teknikere å endre et helt system eller arkitektur for å få tilgang til ventildata. Nå har de fleksibiliteten til å fortsette å bruke egne skysystemer og programvare til å få tilgang til data og analyser uten å forstyrre eller endre PLC-en.»

OPC UA er utviklet av OPC Foundation og er en plattformuavhengig informasjonsteknologistandard for datautveksling fra sensor til sky, med integrert sikkerhet.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.