Emerson Aventics valve system with OPC UA crop

Første ventilsystemet som tilbyr direkte integrerte egenskaper

Emerson introduserer pneumatikkventilsystemet med integrert OPC UA

Emerson lanserer AVENTICS™-serien med ventilsystemet Advanced Valve (AV) og med Advanced Electronic System (AES) Profinet og Ethernet/IP nå er tilgjengelig med den forhåndsinstallerte funksjonen Open Platform Communications United Architecture (OPC UA).

AVENTICS-serien Advanced Valve System med OPC UA er en digital tvillingløsning som løser utfordringer med interoperabilitet samtidig som den forbedrer produktivitet og effektivitet.

Ventilsystemet som tilbyr denne direkte integrerte egenskapen. AES hjelper brukere med å løse utfordringer med interoperabilitet og få lettere tilgang til data, mens integreringen av den digitale tvillingen kan forbedre produktivitet og effektivitet.

Et ventilsystem med integrert funksjon for OPC UA forenkler kommunikasjonen med overordnede systemer siden data og analyser mottas via ventilsystemet og kommuniseres direkte til overordnede systemer. Det er ingen behov for en gateway med mindre det er behov for grundigere analyse eller lokale dashbord. Dette kan brukere spare penger på, siden det er mer komplisert og kostbart å få analyser fra et ventilsystem uten OPC UA.

Funksjonaliteten OPC UA utvider også koblingsmulighetene til selve ventilsystemet og gjør det enklere for brukere å transformere digitalt i bransjer som bilindustrien, mat og drikke, emballasje, pulp- og papirindustrien og flere. Når organisasjoner transformeres digitalt, gjør nøkkelprotokoller som innebygging av OPC UA i teknologiene det mulig å overvåke enheter og tilkoble maskiner når data sendes fra et ventilsystem til et overordnet system. AES er enkelt å integrere og koble til nye og eksisterende programmer og maskiner, og det gir lett tilgang til data og analyser uten å endre den programmerbare logiske styringen (PLC).

«AVENTICS-serien AV System med OPC UA er et merkbart sprang fremover i fleksibiliteten og integreringen til ventilsystemer, fordi den gjør overgangen til IIoT betraktelig enklere for teknikere», sier Nils Beckmann, seniorleder for produktmarkedsføring, IIoT hos Emerson. «Med OPC UA trenger ikke teknikere å endre et helt system eller arkitektur for å få tilgang til ventildata. Nå har de fleksibiliteten til å fortsette å bruke egne skysystemer og programvare til å få tilgang til data og analyser uten å forstyrre eller endre PLC-en.»

OPC UA er utviklet av OPC Foundation og er en plattformuavhengig informasjonsteknologistandard for datautveksling fra sensor til sky, med integrert sikkerhet.

FG Tech Messewand-BEx1-IP67 crop

Ta din installasjon til neste nivå med BEx1 IP67 IO-Modul

Hver modul er utstyrt med en Ethernet-switch

Eksterne I/O-systemer for prosesstekniske applikasjoner i eksplosjonsfarlige områder forenkler installasjonskonseptet betraktelig, dette medfører mindre installasjons-tid og kostnader. Sensorene og aktuatorene er ofte plassert i sone 1 og er delt inn i funksjonsgrupper i systemet. 

les mer...
Emerson Vangen

Emerson Automation Solutions øker staben

Jobben er hjelpe kunder med å velge riktig fra hele vår portefølje av måleutstyr

Olav Vangen har nylig tiltrådt stillingen som selger hos Emerson Automation Solutions. Det er hele instrumenteringsporteføljen, med løsninger, han har ansvaret for. Mye av oppmerksomheten vil være rettet mot produksjon av ny ren energi, som hydrogen og karbonfangst. Dette er prioriterte områder for Emerson.

les mer...
1169342765

Inngår partnerskapsavtale for bedre cybersikkerhet innen drift av digitaliserte anlegg

Bedre driftssikkerhet og økt tillit til digitalisering

Schneider Electric og BitSight inngår partnerskap for å styrke cybersikkerheten innen drift av digitale anlegg. Målet er i fellesskap å utvikle en helt ny teknologi - den første i verden i sitt slag. Den skal kunne identifisere cyberrisiko i systemer for operasjonell teknologi (OT) og få bedre trusseletterretning ved å identifisere feilkonfigurerte tilkoblede enheter.

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...