Emerson Vangen

Jobben er hjelpe kunder med å velge riktig fra hele vår portefølje av måleutstyr

Emerson Automation Solutions øker staben

Olav Vangen har nylig tiltrådt stillingen som selger hos Emerson Automation Solutions. Det er hele instrumenteringsporteføljen, med løsninger, han har ansvaret for. Mye av oppmerksomheten vil være rettet mot produksjon av ny ren energi, som hydrogen og karbonfangst. Dette er prioriterte områder for Emerson.

- Hos Emerson er jeg ansatt i stillingen som Outside Sales Engineer, sier Vangen. Da går jobben ut på å hjelpe kunder med å velge produkter fra hele vår portefølje av måleutstyr. Innen porteføljen er planen at han skal fokusere litt ekstra på produktene innen trådløs kommunikasjon og mot kunder som driver med ny energi, slik som hydrogenproduksjon og distribusjon.

Olav Vangen er utdannet automatiker og automatiseringsingeniør. Han var lærling på K-Tech/FMC Subsea (nå TechnipFMC) på Kongsberg og jobbet der i 3 år etter at læretiden var fullført. Arbeidet her var mest fokusert på sammenstilling og test av elektriske styringsmoduler for bruk i oljeindustrien, men han var også innom trykktesting, flushing og sammenstilling av hydrauliske styringsenheter. Vangen sluttet på FMC for å begynne å studere en bachelor i Informatikk og Automatisering på USN i Porsgrunn. Omtrent samtidig begynte Vangen å jobbe hos Festo Didactic med kurs og opplæring, og dette fortsatte han med ved siden av og etter studiene. Først var det som innleid med enkeltpersonsforetak før han ble fast ansatt etter studiene. I begynnelsen jobbet han kun med opplæring i grunnleggende pneumatikk, men utvidet dette til PLS-styring, digitalisering, måleteknikk og reguleringsteknikk etter hvert som   mer kunnskap om Festo Didactic sine produkter ble ervervet.

Vangen stortrives i fagområdet der måleutstyr og styresystemer møtes, og har opparbeidet seg kunnskap om de fleste måleprinsipper og mange programmeringsspråk gjennom erfaring fra jobb og hobbyprosjekter.

På fritiden er han en ivrig klatrer og om sommeren går det meste av fritiden til klatring og diverse friluftsliv i forbindelse med det. Er også en sta hverdagssyklist og sykler til jobb og butikken uansett vær og årstid.

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Autic Rød crop

Autic utvider staben og ansetter ny selger

Jan-Egil Røed er fra 1. mars 2023 ansatt som ny selger i Autic System AS! Dette vil styrke Autic sin salgskapasitet, og sette ytterligere fokus på både nye og eksisterende kundeforhold. Jan-Egil vil sammen med resten av teamet i Autic, tilby markedet og sine partnere innovative produkter innen både hardware og software for automasjon.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...
AMNYTT 2023 02 kolsj crop

AMNYTT 02 2023 er publisert

Digitalisering er ikke et mål, men er reise sier en ledende leverandør. Norsk Industri følger opp med en podkast om; Digitalisering griper i dag inn i hele verdikjeden, og nye produkter, markeder og forretningsområder utvikles. Ny teknologi påvirker også i stor grad markedsmodellene, og mange bedrifter satser betydelige midler i den tjenesteytende og digitale delen av sin virksomhet.

les mer...