Ellingsen NOR Ali-bronz T-series crop

Befestet sin posisjon som en komplett leverandør av ventiler

Ellingsen NOR Instruments har fått distribusjonsavtale for Solent & Pratt ventiler

Ellingsen NOR Instruments har utvidet avtalen med Curtiss-Wright Flow Control Company slik at den nå omfatter Solent & Pratt spjeldventiler. Avtalen kommer som en naturlig forlengelse av fjorårets distribusjonsavtale med Farris Engineering sikkerhetsventiler.

Dette selskapet er også en del av Curtiss-Wright Flow Control Company.

Solent & Pratt har siden etableringen i 1961 vært i førersetet innen design, utvikling og produksjon av høykvalitets spjeldventiler. De tilbyr et omfattende utvalg av ventiler i større størrelser (opp til 138”) og høye trykklasser, samt produksjon av ventiler i et bredt spekter av korrosjonsbestandige materialer som passer til en rekke krevende applikasjoner.

Solent & Pratt leverer spjeldventiler av høy kvalitet, og produktene er godt etablert i olje- og gassmarkedet. De har en rekke referanser fra store globale prosjekter, spesielt innen høyrisikoområder som olje og gass, kjemiske prosessanlegg og andre store energi-prosesser.

Ellingsen NOR Instruments har med denne avtalen ytterligere befestet sin posisjon som en komplett leverandør av ventiler. Vår interne kompetanse innen aktuatorer og tilhørende utstyr, samt know-how innen krav, spesifikasjoner og dokumentasjon relatert til olje- og gassmarkedet, gir oss en unik kompetanseplattform for ytterligere vekst og utvikling.

Ellingsen NOR Instruments leverer totalløsninger for prosesskontroll innen ventiler, aktuering og instrumentering til oljebransjen og maritim industri. Vi har et variert og avansert produktspekter innen pneumatikk, hydraulikk og instrumenteringsutstyr, bestående av håndplukkede produkter fra velrenommerte internasjonale produsenter. I tillegg kommer egenutviklede produkter og systemer. Vi tilbyr også installasjons- og vedlikeholdstjenester.

Selskapet ble etablert i 1962 og har utviklet seg til å bli en ledende leverandør av kvalitetsprodukter til norsk offshore, skip og landbasert industri.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.