Eliaden 2018 crop

Eliaden avlyses i januar 2021

Vi har jobbet på spreng siden myndighetene i mars iverksatte de strenge tiltakene på grunn av koronaviruset, for å se om det var mulig å gjennomføre Eliaden i januar 2021. Fremdeles er det restriksjoner på arrangementer med over 200 personer og stor usikkerhet knyttet til fremtiden. Styret i Elektroforum har derfor bestemt at Eliaden 12. - 14. januar 2021 på Norges Varemesse avlyses. Neste Eliaden blir 31. mai - 2. juni 2022.

- Dette er en beslutning som er tung å ta. Vi hadde gledet oss stort til å ønske hele elektrobransjen velkommen til Norges Varemesse og Eliaden i januar. Eliaden har snart vært arrangert i 50 år, men det er hensynet til utstillere og besøkendes sikkerhet som er det som veier tyngst når vi nå har tatt denne beslutningen, sier styreleder Frank Jaegtnes i Elektroforum.

Vi er i en tid preget av stor usikkerhet og uvisshet. Som arrangør av et så stort arrangement har vi et særlig ansvar for å minimere risiko for smitte. Om vi skulle arrangert Eliaden i det omfang vi normalt gjør, ville de forbyggende smitteverntiltakene vært både gjennomgripende og begrensende for både de besøkende og utstillernes adferd. Eliaden er en møteplass som skaper kontakt mellom mennesker. Og det er det vi nå dessverre må unngå. At vi nå velger å avlyse Eliaden, gjør at både utstillere og besøkende kan ha mest mulig forutsigbarhet når det kommer til planlegging av aktiviteter og kostnader. Det er selvsagt også viktig for oss i en tid hvor mange bedrifter og ansatte opplever stor usikkerhet rundt fremtiden, avslutter Jaegtnes.

Eliaden arrangeres i 2022
Eliaden arrangeres 31. mai – 2. juni 2022. Vi håper alle besøkende og utstillere allerede merker seg denne datoen i kalenderen.

-Avlysing betyr at vi har god tid til å planlegge for tidenes Eliade i 2022, sier prosjektdirektør Svein Arnesen i Eliaden.

Han lover at prosjektgruppen vil bruke tiden godt, og at målet er at Eliaden i 2022 skal bli bedre enn noen gang.

 

Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Knut Ivar Helland

Beckhoff Automation AS øker staben i Ålesund

Bred erfaring vil komme godt med i den videre satsingen

Beckhoff Automation AS fortsetter veksten og ser et økende behov på Nordvestlandet, så derfor har vi valgt å utvide staben vår i denne regionen. Marius Nedrelid starter den 1. april i stillingen som Applikasjonsingeniør ved vårt avdelingskontor i Ålesund.

les mer...
Palo Alto crop

Palo Alto Networks forenkler AI-drevet OT-sikkerhet

Kan enkelt aktiveres – uten å installere ekstra sensorer

Ny Zero Trust OT sikkerhetsløsning sikrer kritisk infrastruktur uten ekstra sensorer. Bruk av operasjonell teknologi (OT) vokser raskt, og det gjør også nettangrep på OT-miljøer. Angrep som forstyrrer driften og forårsaker skade som strekker seg langt utover inntekter og omdømme, menneskelig sikkerhet og kritisk infrastruktur.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...