Eliaden 2018 crop

Eliaden avlyses i januar 2021

Vi har jobbet på spreng siden myndighetene i mars iverksatte de strenge tiltakene på grunn av koronaviruset, for å se om det var mulig å gjennomføre Eliaden i januar 2021. Fremdeles er det restriksjoner på arrangementer med over 200 personer og stor usikkerhet knyttet til fremtiden. Styret i Elektroforum har derfor bestemt at Eliaden 12. - 14. januar 2021 på Norges Varemesse avlyses. Neste Eliaden blir 31. mai - 2. juni 2022.

- Dette er en beslutning som er tung å ta. Vi hadde gledet oss stort til å ønske hele elektrobransjen velkommen til Norges Varemesse og Eliaden i januar. Eliaden har snart vært arrangert i 50 år, men det er hensynet til utstillere og besøkendes sikkerhet som er det som veier tyngst når vi nå har tatt denne beslutningen, sier styreleder Frank Jaegtnes i Elektroforum.

Vi er i en tid preget av stor usikkerhet og uvisshet. Som arrangør av et så stort arrangement har vi et særlig ansvar for å minimere risiko for smitte. Om vi skulle arrangert Eliaden i det omfang vi normalt gjør, ville de forbyggende smitteverntiltakene vært både gjennomgripende og begrensende for både de besøkende og utstillernes adferd. Eliaden er en møteplass som skaper kontakt mellom mennesker. Og det er det vi nå dessverre må unngå. At vi nå velger å avlyse Eliaden, gjør at både utstillere og besøkende kan ha mest mulig forutsigbarhet når det kommer til planlegging av aktiviteter og kostnader. Det er selvsagt også viktig for oss i en tid hvor mange bedrifter og ansatte opplever stor usikkerhet rundt fremtiden, avslutter Jaegtnes.

Eliaden arrangeres i 2022
Eliaden arrangeres 31. mai – 2. juni 2022. Vi håper alle besøkende og utstillere allerede merker seg denne datoen i kalenderen.

-Avlysing betyr at vi har god tid til å planlegge for tidenes Eliade i 2022, sier prosjektdirektør Svein Arnesen i Eliaden.

Han lover at prosjektgruppen vil bruke tiden godt, og at målet er at Eliaden i 2022 skal bli bedre enn noen gang.

 

Cobot imperitek crop

Etablerer norsk robot senter

Målsettingen er å etablere et felles forum for robotselskaper

All statistikk viser at norsk industri er på bunnen i Norden når det gjelder å ta i bruk roboter i industrien. Sverige og Danmark er blant de ti mest robot-tette industriland i verden. Det må tas tak for å øke bruken av roboter i norsk industri. Norsk Cobot Senter har tatt et eget initiativ for å øke forståelsen og bruken av roboter i industrien.

les mer...
ABB IBM sikkerhet crop

ABB og IBM styrker datasikkerhet for industriell drift

Angrep på industri- og produksjonsanlegg økt med over 2000 prosent siden 2018

ABBs prosesskontrollsystemer kan kobles direkte til IBMs sikkerhetsplattform for å oppdage digitale trusler. ABB og IBM inngår et samarbeid fokusert på kobling av datasikkerhet og operativ teknologi (OT). Som et første resultat av dette samarbeidet har ABB utviklet en ny tjeneste, OT Security Event Monitoring Service.

les mer...
Rittal plastkapsling AX_crop

AX kapslinger: nå også klar til utendørs bruk

Tavlemontører ser fordelene allerede fra starten

Rittal har fullført AX-serien med kompakte kapslinger med sine nyutviklede plastkapslinger. Produsenten tilbyr nå det beste fra to verdener: fordelene med avansert teknologi kombinert med fordelene med et ekstremt robust materiale. AX-plastkapslingen beskytter de elektriske komponentene selv i veldig tøffe omgivelser, for eksempel utendørs.

les mer...
Norgren PH_AL_Excelon Plus crop

Excelon® Plus Serie 82 - unike luftbehandlingsenheter fra Norgren

Robust og enkel å installere

Norgren Excelon® Plus 82 er et modulært filter, regulator, smøreapparat (FRL) som er velegnet til de fleste industrielle applikasjoner. 1/4" og 3/8" ISO G samt NPT porter. Excelon® Plus 82 er utviklet med sikkerhet i høysetet og leverer høy ytelse i et kompakt og lett design. Introduksjonen av Excelon® Plus 82-serien gjør Excelon® Plus FRL-porteføljen fra Norgren komplett.

les mer...