elektroskandia07 crop

Automatiserte og moderne løsninger for vareplukk og intern varehåndtering

Elektroskandia til nye høyder

Transportbanene hos Elektroskandia går høyt oppe under taket, som et bilde på at den ledende elektrogrossisten har bragt internlogistikken opp til nye høyder.

Tenker utenfor boksen

Elektroskandia har som en av sine kjerneverdier å ”tenke utenfor boksen og hele tiden se etter nye metoder og løsninger”. Denne filosofien har gitt dem en av landets mest automatiserte og moderne løsninger for vareplukk og intern varehåndtering. ITO har vært en nær samarbeidspartner under utviklingen av Elektroskandias nye varehåndteringsanlegg på Langhus, der ITO-anlegget sørger for effektiv vareflyt hele veien fra Autostore og frem til ordrene er pakket, stroppet, merket og sortert.

Ledende elektrodistributør

Elektroskandia er en del av Rexel-gruppen, verdens ledende distributør av elektrisk utstyr. Her i landet har selskapet en ledende posisjon overfor e-verk, industri og elektroinstallatører, og i 2017 er det gjennomført kraftige oppgraderinger med ny nettbutikk og – viktigst av alt – splitter nytt senter for lager og logistikk. Når man kommer inn i det nye anlegget på Langhus, blir man imponert umiddelbart; tilsynelatende går alt rolig for seg i en jevn flyt, men faktum er at mellom 6 og 7000 ordrer håndteres hver dag, i et anlegg som er i drift fra 6 om morgenen til 21 om kvelden.

Fra vareplukk til sortering

Driftsleder Johan Stenhamre forteller om et nært samarbeid med ITO for å skreddersy anlegget.

– ITO var kreative og proaktive i design og tilpasning av anlegget, eksempelvis med hev/senk-stasjonene der medarbeiderne fyller og merker hver vareeske. Effektive transportbaner i takhøyde, to spiralheiser og en integrert stroppemaskin sørger for sikker flyt frem til sorteringsanlegget, der vi sorterer varer etter postnummer og kunde, forteller driftslederen på Langhus.

Lokal service og oppfølging

Ved flytting til nye lokaler var det ingen tvil om at den interne varehåndteringen skulle opp til høyeste effektiviseringsnivå. Johan Stenhamre forteller at de hadde mange idéer og samtaler med ulike leverandører.

– Valget falt på ITO fordi de forsto behovet vårt godt, hadde erfaring med tilsvarende installasjoner og – ikke minst viktig – utfører service lokalt fra Oslo. Etter noen måneders drift ser vi klart at anlegget holder mål, sier han.

ITO-anlegget hos Elektroskandia

  • Pakkestasjoner og transportbaner integrert med Autostore
  • 2 spiralheiser for transport opp og ned til banene som går oppe under taket
  • Mosca automatisk stroppemaskin
  • Automatisk sorteringsanlegg med 11 baner

Om ITO

ITO er Norges største leverandør av automatiske pakkemaskiner og palleteringsanlegg. Selskapet moderniserer norsk mat-, netthandel- og logistikkindustri, og har som målsetting å levere den beste løsningen som raskt gir målbare resultater. ITO ble etablert i 1959 og har rundt 45 medarbeidere totalt. Mer informasjon på www.ito.no

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...