NORD-LogiDrive-Actuator crop

Lykkes i å redusere tapene betydelig sammenlignet med dagens IE4-serie

Effektive drivløsninger for pakkedistribusjonssentre

Som en populær og langsiktig partner for post- og pakkeindustrien, tilbyr NORD DRIVESYSTEMS effektive, pålitelige og servicevennlige drivløsninger for pakkedistribusjonssentre. Drivene bringer de to hovedfaktorene i tråd for å redusere TCO – energieffektivitet og versjonsreduksjon – og sikrer dermed en betydelig økt effektivitet og reduserte kostnader.

For å takle det raskt voksende pakkevolumet i den blomstrende netthandelen og det økende tids- og kostnadspresset, trenger pakkedistribusjonssentre høyeffektiv drivteknologi som sikrer høy driftssikkerhet med minimal nedetid, lave totale eierkostnader (TCO) og minimalt vedlikehold innsats. Som en viktig partner for post- og pakkeindustrien, kjenner NORD DRIVESYSTEMS bransjens krav og leverer innovative drivløsninger som kjennetegnes av høy effektivitet, pålitelighet og brukervennlighet. Med sin omfattende TCO-tilnærming, høye applikasjons- og utviklingsekspertise, langsiktige erfaring og brede utvalg av modulære produkter, implementerer den globalt aktive drivspesialisten den optimale løsningen for hver applikasjonssak.

Bred produktportefølje
Porteføljen omfatter blant annet den patenterte DuoDrive girmotoren, energisparende IE4 og IE5+ synkronmotorer, moderne drivelektronikk for desentral bruk og koblingsskapinstallasjon, samt effektive gir. Med sin IE5+ motorgenerasjon – tilgjengelig i versjon med ventilert og glatt overflate – har NORD lykkes i å redusere tapene betydelig sammenlignet med dagens IE4-serie. Den permanentmagnetiske synkronmotoren oppnår sin høye virkningsgrad som til tider er betydelig over effektivitetsklasse IE5, over et bredt dreiemomentområde – og er derfor optimalt egnet for økonomisk drift i dellastområdet. Den patenterte DuoDrive går ett skritt videre. Den kompakte girmotoren integrerer IE5+ synkronmotoren i et ett-trinns spiralgirhus og setter dermed nye standarder når det gjelder effektivitet, installasjonsplass og versjonsreduksjon.

Energieffektivitet og versjonsreduksjon i optimal balanse
Fremfor alt mestrer LogiDrive-systemets standardiserte girmotorversjoner balansegangen mellom energieffektiv drift og et minimum av drivversjoner. Resultatet: et optimalt kompromiss mellom
investerings-, drifts- og vedlikeholdskostnader. De desentraliserte drivenhetene er svært effektive, og takket være Plug & Play-teknologien er de ekstremt servicevennlige og resulterer i en betydelig reduksjon av reservedelslager. Hele systemet har en modulær design, slik at alle komponenter i drivteknologien kan betjenes individuelt. Dette minimerer vedlikeholds- og reparasjonskostnader. Alle tilkoblinger gjøres ved hjelp av enkle pluggforbindelser, mens integrerte vedlikeholdsbrytere og manuelle kontrollbrytere sørger for høy brukervennlighet. NORD leverer også kablene. Potensielle feilkilder er dermed eliminert, og igangkjøring legges til rette.

Individuelle TCO-beregninger
Enten det er et eksisterende system eller et greenfield-prosjekt: NORD støtter sine kunder innen post- og pakkefeltet med omfattende analyse og rådgivning og viser sparepotensiale gjennom målrettet utforming og vurdering av hele systemet. Kunden får et TCO-optimalisert system med høyeste effektivitet og pålitelighet.

AMNYTT 03 2022 kolasj crop

AMNYTT 03 2022 er publisert

Fremtidens samfunn krever kompetente borgere. Det gjelder en rekke yrker som lærere, helsepersonell og ikke minst teknologer. Vi må hele tiden minne samfunnet på behovet for at vi i Norge har nok teknologer. Skal de politiske målsettinger om et grønt skifte nås, som er nødvendig, er en av de aller viktigste forutsetninger for å lykkes å utdanne nok teknisk personell.

les mer...
Oktober 2021Eaton

Eaton lanserer vedlikeholdsfrie HLR-halvlederreleer

Møter høye krav til både levetid og koblingshastighet

Eatons nye HLR-halvlederreleer er kompakte, lydløse og veldig nøyaktige, men først og fremst vedlikeholdsfrie og driftssikre. Eaton utvider sin produktportefølje innen elektriske koblingsløsninger med et nytt produkt som heter HLR-halvlederreleer.

les mer...
Smart 3 crop

Smart Industri er fylt opp

Utstillingen har nå nådd målet med å ha en vekst på 30 %

Messe arrangøren, Maskingrossisternes Forening, opplyser at påmeldingen til årets messe er bedre enn forventet. Det ble planlagt med en vekst på 30 prosent fra forrige arrangement om var i 2019. I skrivende stund er økningen på 40 prosent. Prosjektleder Bente Austad opplyser at det kun er få ledige plasser igjen.

les mer...
Radar Andøya crop

Radarovervåkning av steinsprang på Andøya

Ti av ti testballer som ble sluppet ut fra toppen av fjellet,

Cautus Geo har etablert radarovervåkning av steinsprang på Andøya. – Vi gjennomfører et pilotprosjekt. Det ser positivt ut, sier geolog Sølve Utstøl Pettersen i Nordland fylkeskommune. Cautus Geo er et av Europas ledende teknologifirmaer innen automatisk overvåking av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø.

les mer...