Rittal edge crop

Allerede i 2019 kan edgesystemet behandle og analysere 40 prosent av datamengden

Edge løsninger for smarte applikasjoner

Rittal har presentert en rekke edge løsninger for Smart Industry, Smart Mobility, Smart Healthcare og Smart Finance. Disse representerer Rittals svar på den digitale omstillingen for næringsliv og samfunnet som helhet - innen helsevesenet, detaljhandel, offentlig sektor og ulike aspekter av infrastruktur.

Rittal, som er en ledende leverandør av modulære IT-infrastrukturløsninger, sammen med sine partnere ABB og HPE, presenterte konkrete eksempler på Smart Industry som fokuserer på digital transformasjon i industrielle miljøer. Dette handler om å skape høykvalitets og høy IP-klassifiserte datasentre - innenfor eller utenfor produksjonen - hvis det er behov for flere IT-ressurser lokalt for å utvikle den smarte fabrikken.

Rask utvkling

Allerede i 2019 kan edge systemet behandle og analysere 40 prosent av datamengden generert av "Internet of Things". Andre beregninger anslår at ca. 60 prosent av sky servere vil være plassert i Edge datasentre i 2025.

- Digitalisering driver ulike utfordringer i alle bransjer. Våre edge løsninger hjelper bedrifter raskt, enkelt og kostnadseffektivt å implementere skreddersydde IT-infrastrukturer, forklarer Andreas Keiger, administrerende direktør i Rittals Global Business Unit for IT-infrastruktur.

Ressurser ved kilden

Smart Mobility handler om sikker, pålitelig og fremfor alt rask behandling av store mengder data for intelligent teknologi, som selvdrevne kjøretøyer og trafikkstyringssystemer. Rittals svar er å finne IT-ressurser så nær datakilden som mulig.

Beskyttet informasjon
Innen "Smart Healthcare" handler det om å møte utfordringene som

Digitaliseringen gir for helsevesenet, for eksempel hvordan sensitiv pasientinformasjon kan beskyttes ved hjelp av høy tilgjengelighets IT-infrastruktur.

 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.