Eaton-SWD-Marine-Certified-

SmartWire-DT er en teknologi som effektiviserer tilkoblinger og kommunikasjon

Eatons SmartWire-DT får DNV GL-typegodkjenning

Automatisering basert på Eatons intelligente kablingsteknologi gir mer plass og reduserer kostnadene for en rekke bruksområder i skipsbyggingsindustrien. Eaton utvider sin produktportefølje for skipsfarts- og skipsbyggingsbransjen med sin SmartWire-DT-teknologi, sertifisert av DNV GL.

Strømstyringsselskapets SmartWire-DT-produkter har fått typegodkjenning fra den største klassifiseringsorganisasjonen i verden for integrering i kontrollkabinetter med beskyttelsesgrad IP20. Porteføljen omfatter også XV-300- og XV-100-serien av kombinerte HMI/PLC administrerings- og styringsenheter med berøringsteknologi, i tillegg til XP-500-serien av bransjestandardiserte PC-er. Flere SmartWire-DT-produkter for integrering med eksternt utstyr med beskyttelsesgrad IP67 er for øyeblikket i ferd med å bli sertifiserte.

«Med sertifisering fra DNV GL kan SmartWire-DT-systemene våre for intelligent kabling og kommunikasjon tilby både skipsbyggingsindustrien og systemleverandører muligheten til å spare plass, vekt og følgelig kostnader med hensyn til automatisering og strømfordeling», sier Michael Fredriksen, produktansvarlig for Marine Automation hos Eaton.  «Skipseiere drar også fordel av dette, da disse systemene kan levere et høyt nivå av datatilgang på en enkel og kostnadseffektiv måte.»

SmartWire-DT er en unik kablingsteknologi som effektiviserer tilkoblinger og kommunikasjon mellom kontroller og bryterenheter, sensorer og aktuatorer. Teknologien er egnet for et bredt spekter av kontrollprosesser ombord på passasjer- og handelsskip, fra HVAC- og vannbehandlingssystemer til kontrollsystemer for luker, heiser, kraner, kjøkken og til og med bruksområder i elektrohydrauliske systemer. SmartWire-DT, som kombinerer kraftforsyning og datakommunikasjonsmating av nettverkstilkoblede komponenter i én kabel, reduserer ledningsmengden med opptil 85 prosent, og muliggjør kostnadsbesparelser gjennom hele merverdikjeden, fra design og konstruksjon til produksjon, idriftsetting og senere utvidelse.

«Aktuelle skipsbyggingsprosjekter viser at SmartWire-DT kan gi en plassbesparelse på 30 prosent i kontrollkabinettene», forklarer Fredriksen. «Om bord på et cruiseskip kan dette gi en reduksjon på rundt 100 til 150 meter i kontrollkabinetter, i tillegg til medfølgende plassbesparelse.»

SmartWire-DT er et åpent system som kan kobles via gatewayer til alle vanlige feltbuss-systemer, for eksempel Modbus-TCP og Ethernet-IP. Dette gjør det mulig direkte å overføre relevante data til et kontrollsystem på et høyere nivå. Komponenter som er koblet til SmartWire-DT-kjeden, utstyres samtidig med autonom intelligens, og ved hjelp av denne kan de videresende nyttig informasjon om for eksempel last og status. Denne datatilgangen muliggjør tidlig registrering av eventuelle hendelser og rask implementering av forebyggende vedlikeholdstiltak.

«Gjennom dette varslingssystemet, samt de globale servicetjenestene våre på stedet, kan nedetid på grunn av tekniske feil kraftig reduseres og bedre koordineres», sier Fredriksen.

Om Eaton

Eaton er et strømstyringsselskap som hadde en omsetning på USD 20,9 milliarder i 2015. Eaton leverer energieffektive løsninger, som hjelper våre kunder med å håndtere elektrisk, hydraulisk og mekanisk kraft på en effektiv, sikker og bærekraftig måte. Eaton har ca.

95 000 ansatte og selger produkter til kunder i mer enn 175 land. Besøk www.eaton.no for mer informasjon.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.