Eaton-SWD-Marine-Certified-

SmartWire-DT er en teknologi som effektiviserer tilkoblinger og kommunikasjon

Eatons SmartWire-DT får DNV GL-typegodkjenning

Automatisering basert på Eatons intelligente kablingsteknologi gir mer plass og reduserer kostnadene for en rekke bruksområder i skipsbyggingsindustrien. Eaton utvider sin produktportefølje for skipsfarts- og skipsbyggingsbransjen med sin SmartWire-DT-teknologi, sertifisert av DNV GL.

Strømstyringsselskapets SmartWire-DT-produkter har fått typegodkjenning fra den største klassifiseringsorganisasjonen i verden for integrering i kontrollkabinetter med beskyttelsesgrad IP20. Porteføljen omfatter også XV-300- og XV-100-serien av kombinerte HMI/PLC administrerings- og styringsenheter med berøringsteknologi, i tillegg til XP-500-serien av bransjestandardiserte PC-er. Flere SmartWire-DT-produkter for integrering med eksternt utstyr med beskyttelsesgrad IP67 er for øyeblikket i ferd med å bli sertifiserte.

«Med sertifisering fra DNV GL kan SmartWire-DT-systemene våre for intelligent kabling og kommunikasjon tilby både skipsbyggingsindustrien og systemleverandører muligheten til å spare plass, vekt og følgelig kostnader med hensyn til automatisering og strømfordeling», sier Michael Fredriksen, produktansvarlig for Marine Automation hos Eaton.  «Skipseiere drar også fordel av dette, da disse systemene kan levere et høyt nivå av datatilgang på en enkel og kostnadseffektiv måte.»

SmartWire-DT er en unik kablingsteknologi som effektiviserer tilkoblinger og kommunikasjon mellom kontroller og bryterenheter, sensorer og aktuatorer. Teknologien er egnet for et bredt spekter av kontrollprosesser ombord på passasjer- og handelsskip, fra HVAC- og vannbehandlingssystemer til kontrollsystemer for luker, heiser, kraner, kjøkken og til og med bruksområder i elektrohydrauliske systemer. SmartWire-DT, som kombinerer kraftforsyning og datakommunikasjonsmating av nettverkstilkoblede komponenter i én kabel, reduserer ledningsmengden med opptil 85 prosent, og muliggjør kostnadsbesparelser gjennom hele merverdikjeden, fra design og konstruksjon til produksjon, idriftsetting og senere utvidelse.

«Aktuelle skipsbyggingsprosjekter viser at SmartWire-DT kan gi en plassbesparelse på 30 prosent i kontrollkabinettene», forklarer Fredriksen. «Om bord på et cruiseskip kan dette gi en reduksjon på rundt 100 til 150 meter i kontrollkabinetter, i tillegg til medfølgende plassbesparelse.»

SmartWire-DT er et åpent system som kan kobles via gatewayer til alle vanlige feltbuss-systemer, for eksempel Modbus-TCP og Ethernet-IP. Dette gjør det mulig direkte å overføre relevante data til et kontrollsystem på et høyere nivå. Komponenter som er koblet til SmartWire-DT-kjeden, utstyres samtidig med autonom intelligens, og ved hjelp av denne kan de videresende nyttig informasjon om for eksempel last og status. Denne datatilgangen muliggjør tidlig registrering av eventuelle hendelser og rask implementering av forebyggende vedlikeholdstiltak.

«Gjennom dette varslingssystemet, samt de globale servicetjenestene våre på stedet, kan nedetid på grunn av tekniske feil kraftig reduseres og bedre koordineres», sier Fredriksen.

Om Eaton

Eaton er et strømstyringsselskap som hadde en omsetning på USD 20,9 milliarder i 2015. Eaton leverer energieffektive løsninger, som hjelper våre kunder med å håndtere elektrisk, hydraulisk og mekanisk kraft på en effektiv, sikker og bærekraftig måte. Eaton har ca.

95 000 ansatte og selger produkter til kunder i mer enn 175 land. Besøk www.eaton.no for mer informasjon.

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.