Image converted using ifftoany

Designet med Eatons veldokumenterte vakuumbryter teknologi

Eatons bryteranleggsfamilie Xiria oppgraderes

Plassbehov minimeres, mens skalerbarheten styrkes. Nye tillegg til Xiria-produktfamilen har gjort det mulig å oppskalere bryteranlegget ved behov for flere bryteravganger, tidligere måtte hele anlegget erstattes.

Xiria er Eatons flaggskipprodukt for IEC testede høyspenningsapplikasjoner på opptil 24 kV. Med over 80 000 paneler satt i drift i mer enn 30 land, er Xiria kjent for å være det mest fleksible, miljøvennlige og sikreste kompakte bryteranlegget på markedet. Produktfamilien omfatter ringenheter, sekundær bryteranlegg og målepaneler.

 

Nye tillegg til Xiria-produktfamilen har gjort det mulig å oppskalere bryteranlegget ved behov for flere bryteravganger, tidligere måtte hele anlegget erstattes. Muligheten for å oppskalere er tilgjengelig for 2-panels-, 3-panels-, 4-panels- og 5-panelsblokker. Dette gir ikke bare fordeler for den modulære utformingen av bryteren, men sparer deg også for gulvplass gjennom en kompakt utforming.

Uten «miljøversting» gassen SF6

Xiria er designet med Eatons veldokumenterte vakuumbryter teknologi og uten bruk av lysbueslukkende gass som SF6, noe som gir optimal sikkerhet for personell og miljø.

- SF6 gassen er nesten 23000 ganger mer skadelig for miljøet enn CO2, og farlig for mennesker når uhell oppstår. Tross trygge, kostnadseffektive og miljøriktige alternativ brukes gassen over hele Norge, og installasjonene lekker hele tiden gass ut i atmosfæren, sier administrerende direktør i Eaton Norge, Jon Helsingeng.

På oppdrag fra Miljødirektoratet ble det tidligere i år publisert en rapport som advarte mot bruk av den miljøfiendtlige gassen. Med nye tillegg som muliggjør oppskalering er det enda enklere å innføre gassfrie bryteranlegg for kunder som er bevist på at SF6 er den verste drivhusgassen. Dette gjør også at bryteranlegget blir mindre kostbart å resirkulere ved endt produktlevetid.

Med disse egenskapene er Xiria den beste høyspenningsløsningen for forsyningssektoren, infrastruktur, næringsbygg, lettindustri, tunneler og grønn energi.

Om Eaton

Eatons elektriske virksomhet er en global leder med kompetanse innen beskyttelse og distribusjon av elektrisk energi, reservestrømløsninger, styring og automatisering, belysning og sikkerhet, strukturelle løsninger og kablingsløsninger, løsninger for røffe og risikofylte miljøer samt tekniske tjenester. Gjennom sine globale løsninger er Eaton godt posisjonert for å takle dagens mest kritiske utfordringer når det gjelder elektrisk strømstyring.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.