Eaton Jostedal crop

Gir en effektivitet på opp mot 99 prosent

Eaton sikrer Jostedal datasenter

Et driftssikkert datasenter er avhengig av stabil energiforsyning for å sikre kundenes kritiske data. En driftssikker UPS er helt avgjørende for å oppnå dette.

Derfor valgte BlueFjords en skalerbar UPS-løsning fra Eaton til det nye Jostedal datasenter i Sogn.

– Vi setter stor pris på at BlueFjords valgte en UPS-løsning fra oss. Løsningen er utstyrt med teknologien Energy Saver System som . Innkoblingstiden ved eventuelle strømforstyrrelser er maksimalt 1,8 millisekunder. I kombinasjon gir dette både lavere energiforbruk og høyere sikkerhet, slik at BlueFjords kan tilby trygg og sikker datalagring til sine kunder, sier produktsjef Frode Andersen i Eaton

Drevet av isbreer. Sikret av Eaton
Jostedal datasenter ligger ved inngangen til Jostedalen i Luster kommune, ikke langt fra den mektige Jostedalsbreen.  Med rikelig tilgang på vannkraft og et strømknutepunkt med mating fra fire frittstående kraftstasjoner like ved, er datasenteret sikret ren og fornybar energi.

Isbreen ikke langt unna sørger for et stabilt og relativt kjølig klima, noe som i gjør lokasjonen perfekt for et datasenter, der kjøling og energi er kritisk.  Med UPS-sikring fra Eaton kan Jostedal datasenter dermed tilby trygg, grønn og pålitelig datalagring til sine kunder.

Eaton jost skap 250.jpg

Eaton et naturlig førstevalg
Men strøm og klima alene er ikke nok. Strømtilførselen som driver serverne der kunders verdifulle data lagres må sikres mot overspenning, forstyrrelser og avbrudd. 

– BlueFjords er avhengig av 100% oppetid og de skalerbare og redundante løsningene fra Eaton sørger for dette i samspill med all sikkerhet bygget inn i Jostedal datasenter. Eaton har spisskompetanse, er renommerte og har høy innovasjonsevne.  Eaton var dermed et naturlig førstevalg for oss i BlueFjords, sier Edvin Brun som er daglig leder i BlueFjords.  

Hot sync fordeler lastene
Installasjonen i Jostedal datasenter er en løsning med Eatons patenterte Hot Sync system som i fase to gjør det enkelt å bygge ut anlegget. Det betyr at de senere også kan bruke Eatons VMMS system.

Hot sync-systemet er et patentert system fra Eaton som gjør at UPSene er koblet sammen i et parallellsystem for å sikre at lasten fordeles likt. Så lenge kablene inn og ut av UPSene er like lange, og til dels likt forlagt, vil Hot Sync systemet sørge for at UPSene tilpasser seg hverandre, og fordeler lastene mellom hverandre, uten en separat kommunikasjonskabel, sier Andersen.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner.