Beckhoff_AM811x_AM801x crop

Ideelle for applikasjoner med raske syklusendringer

Dynamiske servomotorer for de minste installasjoner

De nye AM801x og AM811x servo fra Beckhoff tilbyr lavt rotortreghetsmoment, samt firedoblet overlastkapasitet og oppfyller dermed de høyeste krav til bevegelsesdynamikk selv i svært kompakte installasjoner.

Beckhoff legger til 40mm kantlinje for flensstørrelsen F1 i AM8000-servomotorserien. Tre lengder dekker et dreiemoment fra 0,22 til 0,55 Nm, noe som gir svært dynamiske drivløsninger som skal gjennomføres med minimale krav til plass.

Dette gjør dem ideelle for applikasjoner med raske syklusendringer. Et ekstremt kompakt og økonomisk servosystem kan implementeres ved å kombinere AM811x-motorene med EL7201-0010 og EL7211-0010 servomotorterminaler med henholdsvis 2,8 og opp til 4,5 ARMS på 50 VDC. AX5000 EtherCAT servodrive (1/2 kanal, opp til 3A) kan brukes for a å styre AM801x servomotorer som er beregnet for 230 V AC.

Motorene kan utstyres med tilbakeslagsfri permanente magnetholdebremser eller «feather key groove». For å gi maksimal motorytelse i en kompakt størrelse er de utstyrt med en absolutt encoder og One Cable Technology (OCT). Med OCT er motorforsyning og posisjonstilbakemeldingssignaler overført via en eneste kabel, noe som drastisk reduserer komponent- og installasjonskostnadene. På forespørsel kan motorene utstyres med multi-turn absolutte encodere.

 

Tre integrerte brukerfordeler

Med multi-turn absolutt encoder integrert i AM801x og AM811x- motorene, er den absolutte posisjonen av driven kjent når du slår aksen på, noe som gjør en homingfunksjon unødvendig. Systemet kan dermed startes uten referansestasjoner til endeposisjonene.  Det er ikke bare posisjonen til aksen som kan bestemmes, men også den aktuelle forskyvningshastigheten. Kjøreposisjonen lagres  i en EEPROM uten batteribufring. Dette gjør den nye motoren egnet

for feed og kryssing av akser, siden grensebrytere og flere encodere ikke er nødvendig.

De nye kompakte motorene kan også raskt og pålitelig identifiseres i nettverket takket være det elektroniske nummerskiltet som inneholder mekaniske og elektroniske relevante data, for eksempel serienummer, type og produsentens data. Det integrerte feilminnet muliggjør online diagnostikk inne i motoren.

I tillegg kan safe-drive funksjoner implementeres svært enkelt, selv i det minste av installasjonssteder ved å bruke AM801x servomotor i forbindelse med AX5805 Twinsafe Option Card. Dette gjør det ikke bare mulig å slå av kryssende og feed akser på en sikker måte, men også å inkludere safe motion funksjoner i henhold til EN ISO 13849-1 til PLe i programmeringen. Motorene kan fritt bytte dreiemoment, og overvåkes når det gjelder hastighet, posisjon og rotasjonsretning. Slik kan kryssende- og feedakser nå integreres inn i TwinCAT-systemet, hvilket øker tilgjengeligheten av hele maskinen betraktelig.

Ytterligere informasjon finnes på: www.beckhoff.no

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.