EH_2023_altendorf crop

Dynamisk start på det nye året

Endress+Hauser noterer sterk omsetningsvekst i 2022 og kan se lyst på fremtiden

Endress+Hauser tar fatt på jubileumsåret sitt med godt driv. I 2022 økte spesialisten på målings- og automatiseringsteknologi den konsoliderte omsetningen med 17 prosent til over 3,3 milliarder euro. Nesten 16 000 personer er ansatt i konsernet verden over. Den sveitsiske familiebedriften har også gode utsikter for 2023, som også er året bedriften fyller 70 år.

Fra oppstartsbedrift til global aktør

1. februar 1953 registrerte Georg H. Endress og Ludwig Hauser firmaet sitt offisielt. Siden har bedriften vokst fra et tomannsforetak til en ledende global leverandør av prosess- og laboratorieinstrumenter, automatiseringsløsninger og -tjenester. Gruppen har salgs- og støttevirksomheter i 125 land og produksjon i alle de store økonomiske regionene, noe som gjør familiebedriften til en virkelig global aktør.

Sterk vekst, positive utsikter

“I 2022 så vi stor vekst. Til tross for høyt belastede forsynings- og logistikkjeder var vi likevel i stand til å gi kundene pålitelig støtte”, rapporterer økonomidirektør dr. Luc Schultheiss. Takket være en økning i innkommende bestillinger kan Endress+Hauser ta fatt på 70-årsjubileumsåret i godt driv. “Vi forventer en tosifret vekstprosent i omsetning i 2023 også”, sier økonomidirektøren. Bedriften ønsker å skape nye jobber verden rundt og planlegger å investere stort i bygninger og utstyr.

Fokus på langsiktig suksess

Endress+Hauser har nesten doblet salgsvolumet de siste ti årene, og antallet ansatte har vokst med over 50 prosent. I samme periode ble det investert godt over 1,5 milliard euro fra gruppens egne finansmidler i nye bygninger og utstyr. “Kundene setter pris på oss, de ansatte er engasjerte og andelseierne tenker langsiktig”, sier administrerende direktør Matthias Altendorf. “Vi kan være stolte av det vi har oppnådd og gå fremtiden i møte med hodet hevet.”

Jubileumsfeiring

De ansatte vil feire gruppens 70-årsjubileum med både små og store arrangementer og aktiviteter over hele verden. Fra 26. til 28. juni 2023 inviterer Endress+Hauser kunder, partnere og industrieksperter til å delta på Globalt forum i Basel, Sveits, for å sammen diskutere bærekraftsforvandlingen i prosessindustrien. Endress+Hauser vil legge frem den reviderte årsrapporten i Basel i Sveits 4. april 2023.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.