NORD-SAFOMI crop

Drivsystemer for avløpshåndtering

Effektiv pumping, blanding og omrøring for avløpsvann og vannbehandling. Transport og distribusjon av drikkevann, transport av avløpsvann, sirkulasjon av aktivert slam eller sammenlignbare prosesstekniske applikasjoner: Pumpesystemer, samt blandere og røreverk, er elementære komponenter i prosess- og avløpsvann og tekniske systemer, og sikrer jevn drift av kloakkrensing anlegg, vannverksanlegg og produksjonsanlegg.

De må ofte sirkulere store mengder flytende eller svært viskøse stoffer. Derfor er tilgjengelighet, pålitelighet og lang levetid toppprioriteter. Som systemleverandør tilbyr NORD fullt tilpassede drivsystemer bestående av gir, motor og frekvensomformer som er skreddersydd for de respektive kravene til kundeapplikasjonen. NORDs drivløsninger kan kobles sammen, operere autonomt, og deres funksjoner og ytelse er skalerbare.

Den nye DuoDrive: Gir og motor kombinert
Den innovative og patenterte DuoDrive-girmotoren i robust og hygienisk vaske-down-design integrerer en høyeffektiv IE5+ synkronmotor i et ett-trinns spiralgir. Dette garanterer ikke bare en kompakt størrelse og minimale støyutslipp, men også høy effekttetthet og generelt høy systemeffektivitet. Som et system oppnår det meget kompakte DuoDrive-konseptet en betydelig høyere energieffektivitet enn de allerede utprøvde drivsystemene med IE5+ synkronmotor og vinkelgir. Med opptil 92 % tilbyr DuoDrive i dag den høyeste systemeffektiviteten på markedet i denne effektklassen, og oppnår svært høy effektivitet i dellastområdet. Sammen med den enkle plug-and-play-igangkjøringen, resulterer den komplette DuoDrive-løsningen i en betydelig reduksjon i Total Cost of Ownership (TCO) sammenlignet med andre drivsystemer.

SAFOMI-IEC adapter for røreverk
NORD har utviklet SAFOMI-IEC-adapteren spesielt for røreverk. Hvis den brukes til en omrørerdrift i stedet for en standard IEC-adapter, vil en høyere driftssikkerhet og mindre vedlikehold oppnås. Dens største fordel er imidlertid et integrert oljeekspansjonsvolum. Derfor er det ikke nødvendig med oljetanker og -slanger samt radialakseltetningen, som er utsatt for lekkasje og slitasje mellom gir og IEC-sylinder. SAFOMI er tilgjengelig for MAXXDRIVE® parallellgir i størrelsene 7 til 11 og dekker maksimalt utgående dreiemoment fra 25 til 75 kNm. Den kompakte kombinasjonen av et MAXXDRIVE® industrigir, SAFOMI-IEC-adapteren og en drivmotor er det beste valget for mikser- og røreverkapplikasjoner for å redusere slitasjedeler og festede komponenter.

Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Knut Andreas Myklbust-Vårvang Lillehammer kommune crop

Lillehammer kommune stopper vannlekkasjer på drikkevannsnettet raskere med ny teknologi

Lillehammer kommune har fått et nytt verktøy i kampen mot lekkasjer på vannledningsnettet. Det nye systemet fra Guard Automation hjelper oss med å oppdage lekkasjer tidligere, og ikke minst med å avgrense lekkasjesøk, sier Knut Andreas Myklebust-Vårvang.

les mer...
CACTUS T bane crop

Overvåker T-banesporet på Lambertseter stasjon

Metoden som ble valgt gir en kontinuerlig overvåking av sporet

Cautus Geo overvåker T-banesporet på Lambertseter stasjon der OBOS skal bygge boliger. – Det handler om sikkerhet for reisende og togene, sier Svein-Ole Sjøtun i Sporveien. 200 sensorer er fordelt på 150 meter SAA-setningsslange og 3-aksiale tilt-sensorer. De overvåker hver minste endring på sporet. Slik har det vært siden desember.

les mer...