NORD-SAFOMI crop

Drivsystemer for avløpshåndtering

Effektiv pumping, blanding og omrøring for avløpsvann og vannbehandling. Transport og distribusjon av drikkevann, transport av avløpsvann, sirkulasjon av aktivert slam eller sammenlignbare prosesstekniske applikasjoner: Pumpesystemer, samt blandere og røreverk, er elementære komponenter i prosess- og avløpsvann og tekniske systemer, og sikrer jevn drift av kloakkrensing anlegg, vannverksanlegg og produksjonsanlegg.

De må ofte sirkulere store mengder flytende eller svært viskøse stoffer. Derfor er tilgjengelighet, pålitelighet og lang levetid toppprioriteter. Som systemleverandør tilbyr NORD fullt tilpassede drivsystemer bestående av gir, motor og frekvensomformer som er skreddersydd for de respektive kravene til kundeapplikasjonen. NORDs drivløsninger kan kobles sammen, operere autonomt, og deres funksjoner og ytelse er skalerbare.

Den nye DuoDrive: Gir og motor kombinert
Den innovative og patenterte DuoDrive-girmotoren i robust og hygienisk vaske-down-design integrerer en høyeffektiv IE5+ synkronmotor i et ett-trinns spiralgir. Dette garanterer ikke bare en kompakt størrelse og minimale støyutslipp, men også høy effekttetthet og generelt høy systemeffektivitet. Som et system oppnår det meget kompakte DuoDrive-konseptet en betydelig høyere energieffektivitet enn de allerede utprøvde drivsystemene med IE5+ synkronmotor og vinkelgir. Med opptil 92 % tilbyr DuoDrive i dag den høyeste systemeffektiviteten på markedet i denne effektklassen, og oppnår svært høy effektivitet i dellastområdet. Sammen med den enkle plug-and-play-igangkjøringen, resulterer den komplette DuoDrive-løsningen i en betydelig reduksjon i Total Cost of Ownership (TCO) sammenlignet med andre drivsystemer.

SAFOMI-IEC adapter for røreverk
NORD har utviklet SAFOMI-IEC-adapteren spesielt for røreverk. Hvis den brukes til en omrørerdrift i stedet for en standard IEC-adapter, vil en høyere driftssikkerhet og mindre vedlikehold oppnås. Dens største fordel er imidlertid et integrert oljeekspansjonsvolum. Derfor er det ikke nødvendig med oljetanker og -slanger samt radialakseltetningen, som er utsatt for lekkasje og slitasje mellom gir og IEC-sylinder. SAFOMI er tilgjengelig for MAXXDRIVE® parallellgir i størrelsene 7 til 11 og dekker maksimalt utgående dreiemoment fra 25 til 75 kNm. Den kompakte kombinasjonen av et MAXXDRIVE® industrigir, SAFOMI-IEC-adapteren og en drivmotor er det beste valget for mikser- og røreverkapplikasjoner for å redusere slitasjedeler og festede komponenter.

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...