NORD-SAFOMI crop

Drivsystemer for avløpshåndtering

Effektiv pumping, blanding og omrøring for avløpsvann og vannbehandling. Transport og distribusjon av drikkevann, transport av avløpsvann, sirkulasjon av aktivert slam eller sammenlignbare prosesstekniske applikasjoner: Pumpesystemer, samt blandere og røreverk, er elementære komponenter i prosess- og avløpsvann og tekniske systemer, og sikrer jevn drift av kloakkrensing anlegg, vannverksanlegg og produksjonsanlegg.

De må ofte sirkulere store mengder flytende eller svært viskøse stoffer. Derfor er tilgjengelighet, pålitelighet og lang levetid toppprioriteter. Som systemleverandør tilbyr NORD fullt tilpassede drivsystemer bestående av gir, motor og frekvensomformer som er skreddersydd for de respektive kravene til kundeapplikasjonen. NORDs drivløsninger kan kobles sammen, operere autonomt, og deres funksjoner og ytelse er skalerbare.

Den nye DuoDrive: Gir og motor kombinert
Den innovative og patenterte DuoDrive-girmotoren i robust og hygienisk vaske-down-design integrerer en høyeffektiv IE5+ synkronmotor i et ett-trinns spiralgir. Dette garanterer ikke bare en kompakt størrelse og minimale støyutslipp, men også høy effekttetthet og generelt høy systemeffektivitet. Som et system oppnår det meget kompakte DuoDrive-konseptet en betydelig høyere energieffektivitet enn de allerede utprøvde drivsystemene med IE5+ synkronmotor og vinkelgir. Med opptil 92 % tilbyr DuoDrive i dag den høyeste systemeffektiviteten på markedet i denne effektklassen, og oppnår svært høy effektivitet i dellastområdet. Sammen med den enkle plug-and-play-igangkjøringen, resulterer den komplette DuoDrive-løsningen i en betydelig reduksjon i Total Cost of Ownership (TCO) sammenlignet med andre drivsystemer.

SAFOMI-IEC adapter for røreverk
NORD har utviklet SAFOMI-IEC-adapteren spesielt for røreverk. Hvis den brukes til en omrørerdrift i stedet for en standard IEC-adapter, vil en høyere driftssikkerhet og mindre vedlikehold oppnås. Dens største fordel er imidlertid et integrert oljeekspansjonsvolum. Derfor er det ikke nødvendig med oljetanker og -slanger samt radialakseltetningen, som er utsatt for lekkasje og slitasje mellom gir og IEC-sylinder. SAFOMI er tilgjengelig for MAXXDRIVE® parallellgir i størrelsene 7 til 11 og dekker maksimalt utgående dreiemoment fra 25 til 75 kNm. Den kompakte kombinasjonen av et MAXXDRIVE® industrigir, SAFOMI-IEC-adapteren og en drivmotor er det beste valget for mikser- og røreverkapplikasjoner for å redusere slitasjedeler og festede komponenter.

fiskeanlegg_kar2 crop

Ny, norsk digital pumpeløsning

Sparer opptil 80 prosent energi i lukkede akvakulturanlegg. Haugesund-selskapet Nordic Clean Pumps AS (NCP) inngår samarbeidsavtale med Schneider Electric og revolusjonerer oksygentilførsel av vann i akvakulturanlegg med store energi- og ressursbesparelser. 

les mer...
Pepperl kamera crop

VOC, nytt industrielt eventkamera fra Pepperl+Fuchs

Registreres kun relevante situasjoner, holdes mengden lagrede data på et minimum

Med VOC industrielt eventkamera utvider Pepperl+Fuchs sin portefølje innen visionkameraer. Kameraet tillater hendelsesdrevet videoopptak opptil 60 sekunder før og etter et triggersignal, og muliggjør derfor målrettet og enkel fjerndiagnostikk samt automatisk dokumentasjon.

les mer...
Rittal crop

Rittal RiPanel: Konfigurator i ny versjon

Skreddersydde løsninger er mulig i RiPanel

Enklere enn noen gang å konfigurere og bestille skap. Komplekse produkter som skapsystemer planlegges enkelt i 3D, konfigureres individuelt og bestilles raskt, takket være direkte prisinformasjon. For systemplanleggere er dette nå enda enklere. Med Rittals nye RiPanel konfigurator kan man spesialtilpasse kapslingen, inkludert tilbehør og prisinformasjon, og deretter bestille online.

les mer...
12 Schneider Havard_Hultgren crop

Ny segmentsjef akvakultur i Schneider Electric

Har god oversikt og praktisk erfaring fra næringen

Skal fremme «akvakultur 4.0» for økt bærekraft og lønnsomhet i fiskeoppdrett. Håvard K. Hultgren, 34 år fra Melbu i Vesterålen, fastboende i Trondheim, begynte 1. juni som Aqua Segment Manager i Schneider Electric Norge. Her vil han lede energi- og automatiseringsspesialistens satsning innen akvakultur.

les mer...