Emerson ONS crop

Standard vedlikehold tar forholdsvis lang tid

Driftsvennlig gasskromatograf

En nylansering ble vist på Emerson Process Managements stand under ONS. I en gasskromatograf er det mye mekanisk utstyr. Det kan innebære omfattende vedlikeholdsarbeid, spesielt i fiskale målinger.

Den største utfordringen er at standard vedlikehold tar forholdsvis lang tid, noe som er lite ønskelig for fiskale systemer. Sentralt i en gasskromatograf er ventiler som styrer gasstrømmen til analysering. Disse ventilene må i en tradisjonell gasskromatograf vedlikeholdes av høyt spesialisert personell, med tidskrevende prosedyrer.

Emerson Process Management har tatt tak i denne problemstillingen og utviklet en løsning som langt på vei reduserer behovet for lange vedlikeholdsavbrudd.  Gasskromatografen Danalyzer 370XA er designet spesielt med tanke på on-line målinger av naturgass i applikasjoner for fiskalmåling, kraftproduksjon og kontroll av forholdet mellom drivstoff / luft. Måleren utfører en C6+ (karbon hydrat3er med mer en 6 hydrogen atomer) analyse på lik linje med andre gasskromatografer fra Emerson, men er en mindre og forenklet utgave.

Mye av forenklingen ligger i den mekaniske utformingen, som er modulbasert. Det innebærer at hele den mekaniske modulen med ventiler og kolonner enkelt kan fjernes og erstattes med ny modul med nye ventiler og kolonner. Skiftning av disse modulene er langt raskere en demontering og montering av tradisjonelle løsninger og kan utføres av vanlig driftspersonell. Oppstart av GC skjer automatisk og eventuell innstillinger utenom, forklares via LOI. Modulene som er fjernet fra gasskromatografen kan så enten vedlikeholdes og kalibreres av eierens egne spesialister eller sendes til Emerson for å få utført disse operasjonene.

 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.