KTV dokument crop

Få tør å si det offentlig, men diskuteres blant mange fagfolk

DNV har skylden for dokumentkaoset på norsk sokkel

Det snakkes mye om dokumentkaoset på norsk sokkel, men få snakker om årsaken. Min påstand er at Det Norske Veritas med sine konsulenter uten praktisk tilnærming, har en stor del av skylden for at dette har oppstått.

Få tør å si det offentlig, men diskuteres blant mange arbeidere. KTV Group følger ISO 9001, ISO14001 og OHSAS 18001. KTV Group-sjef Kennet Nilsen vil i 2015 stanse revisjon av sertifiseringene fra Det Norske Veritas.

 

- Fordi revisjonen er like moderne som en papiravis, har vi over tid utviklet systemer som demonstrerer hvor lite oppdatert Veritas-revisjonene er, sier Nilsen.

 

Han har tilskrevet Veritas med sine bekymringer, men Veritas har så langt ikke vurdert å modernisere revisjonen. KTV Group har derfor besluttet at det ikke blir brukt mer penger og tid på revisjoner før det finner sted en modernisering. Blant annet har oljeminister Tord Lien påpekt at kostnadene i oljerelatert virksomhet har eksplodert som en følge av stadig høyere dokumentasjonskrav. Han er en av mange som ser dette problemet.

Nilsen mener KTV Group er i toppsjiktet når det kommer til dokumentasjon, men det er det ikke ISO-sertifiseringene fra DNV som skal ta æren for.

 

- Vi benytter løsningen BlueTag som dokumenterer alle oppdrag i sanntid. Systemet kommuniserer gjennom hele bedriften blant annet mellom administrasjon og regnskap. Kundene setter pris på denne moderne måten å dokumentere oppdrag på. Når vi hadde revisjon på ISO-sertifiseringene fra DNV, handler det om dokumentasjon i ettertid, med et omfattende skjemavelde som ikke har annen hensikt enn å passe inn i et gammelt og utdatert format, sier Nilsen. ISO-revisjonene kostet fra kr 400-800 000 i året, og krevde store interne ressurser. Det virker som om Veritas lukker øynene for teknologirevolusjonen de ti siste årene, fortsetter Nilsen.

 
En av forutsetningene med miljøsertifiseringen ISO 14001 er for eksempel å gjøre forbedringer på ytre miljø, og ha fokus på benytte miljøvennlige produkter.

 

- Vi er ekstremt fokusert på miljø og har satt svært ambisiøse mål. Vi opplever imidlertid at revisorene ikke forstår virksomheten eller området de er satt til å revidere. Man kan ikke ha en kvalitetsdiskusjon. Det handler utelukkene om utdaterte skjemaer som ikke makter å ta innover seg dokumentasjon og kvalitet som skjer i sanntid. Skal Veritas fortjene anerkjennelsen som ISO-sertifiseringene har fått, må det skje en revidering av revisjonen, sier han.

 

Vi opplever også det samme ute i feltet. På et offshoreprosjekt hvor det ble utført rengjøring og NDT-måling, ble sannstidsrapporter med bilder og målinger overlevert til Veritas. Igjen ble vi tvunget til å overføre dette til Excel-skjema og Worddokumenter. I tillegg var det ordtolkninger og setningsforståelse som måtte rettes på. I dette tilfellet ble det brukt 50 timer før revisor var fornøyd, og dokumentasjonsmengden var økt med 300%. Fakta er at innhold var det samme før og etter.

 
Det verste eksempelet var når vi utarbeidet vår kvalitetshåndbok. Vi skrev selv boken, utførlig og forståelig for brukerne/de ansatte. Revisor fra DNV mente kort fortalt at den ikke var god nok. Vi endte opp med å bruke 400 timer på å skrive den om slik at den ble godkjent. Resultatet ble at ingen i bedriften forstod noe som helst av boken. Men den ble godkjent.
Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.