Moholt DNV crop

Gjør det mulig å få friksjonsløs tilkobling mellom ulike industriaktører,

DNV GL velger Karsten Moholt AS som pilot til deres digitale plattform Veracity

DNV GL og Karsten Moholt AS har i dag signert en pilotavtale for samarbeid på DNV GL sin digitale plattform Veracity. DNV GL etablerer nå samarbeid med flere bransjeledere for å utvikle en digital industriplattform.

Plattformen Veracity vil muliggjøre friksjonsløs tilkobling mellom ulike industriaktører, domeneeksperter og dataanalytikere i et åpent økosystem for leverandører og forbrukere av industriell data og digitale tjenester.

Hensikten med pilotavtalen signert i dag, er å etablere Karsten Moholt som leverandør av prediktive analysetjenester på plattformen Veracity.

Karsten Moholt AS er stolt og glad for å være blandt de første til å samarbeide med DNV GL på deres digitale plattform. Dette gir oss muligheten til å akselerere utviklingen av vårt prediktive vedlikeholdskonsept skAIwatch. Cyber security, data governance, data suverenitet og skalerbarhet er godt ivaretatt ved denne avtalen og DNV GL er en solid aktør. Dette betyr trygghet for våre kunder, uttaler Stian Bless, CDO i Karsten Moholt AS.

Både DNV GL og Karsten Moholt AS er uavhengige aktører på sine forretningsområder. Dette sikrer fortsatt god konkurranse i ulike markeder, nå som dagens forretningsmodeller erstattes av nye digitale forretningsmodeller for fremtiden.

DNV GL er glad for å ha signert et samarbeid med Karsten Moholt AS, som har sterk domenekunnskap innen for vedlikehold av roterende elektrisk maskineri. Med Veracity har vi et ønske om å skape et økosystem for økt verdiskaping og innovasjon, og dennee piloten vil kunne styrke dette økosystemet, uttaler Bjørn Tore Markussen, leder for Veracity i DNV GL.

Det er viktig å sikre konkurranse i en tid hvor dagens eksisterende forretningsmodeller erstattes av nye digitale modeller. At Veracity er åpen for alle aktører bidrar til raskere teknologiutvikling og uavhengig konkurranse også i fremtiden.

Fakta om DNV GL

DNV GL er et internasjonalt selskap innen kvalitetsikring og risikohåndtering. Siden 1864 har selskapets formål vært å sikre liv, verdier og miljøet. DNV GL leverer klassifisering, sertifisering, teknisk risiko- og pålitelighetsanalyse sammen med programvare, datahåndtering og uavhengig ekspertrådgivning til maritim sektor, til olje- og gass-sektoren, og til energibedrifter. Med 80,000 bedriftskunder på tvers av alle industrisektorer er DNV GL også verdensledende innen sertifisering av ledelsessystemer.  Med høyt utdannede ansatte i 100 land, bistår DNV GL sine kunder med å gjøre verden sikrere, smartere og grønnere.

www.dnvgl.com

Fakta om KM

Karsten Moholt AS er Norges største kompetansesenter for smart vedlikehold av roterende elektrisk utstyr. Bedriften leverer totale vedlikeholdsløsninger basert på en prediktiv vedlikholdsfilosofi, tilstandsovervåkning og presisjonsvedlikehold i egne verksteder og i felt. Skywatch er vår platform i skyen for dette. Begrepet «obsolete» er ikke et alternativ, for vi utfører reversed engineering av reservedeler med 3D scanning og får dem 3D printet på kort tid.  Selskapet har kontorer i Bergen og i Harstad og leverer sine tjenester globalt.

www.karsten-moholt.no

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...