NORD-predictive-maintenance-solutions crop

Redigerer smartdata for videre bruk og visualisering.

Digitalisering innen drivteknologi gir kunden merverdi fra stasjonsdata

Hvordan intelligente stasjoner fra NORD DRIVESYSTEMS forbedrer tilgjengeligheten. Prediktivt vedlikehold er systematisk videreføring av tilstandsvedlikehold med mål om proaktivt vedlikehold av maskiner og utstyr og oppdage endringer, redusere nedetider og øke effektiviteten til hele anlegget. Statusorientert vedlikehold erstatter tradisjonelt tidsbasert vedlikehold.

Spesielt for drivsystemer i krevende produksjonsmiljøer hvor industrielle girinstallasjoner vanligvis brukes i sensitive applikasjoner og svikt kan forårsake alvorlige skader, for eksempel innen intralogistikk, næringsmiddelindustrien eller tungindustrien, supplerer tilstandsovervåkingen triaden av giret. enhet, elektrisk motor og frekvensomformer med forbedret sikkerhet og pålitelighet. Det er her tilstandsovervåking for prediktivt vedlikehold kommer inn i bildet: Basert på intelligente algoritmer og programvare i et IIoT-miljø, kan de nettverksbaserte drivenhetene samle tilstandsdataene sine i omformerens egen PLS og forbehandle dem sammen med data fra tilkoblede sensorer og aktuatorer. Resultatet av forbehandlingen eller de komplette dataene kan eventuelt overføres til en kantenhet. Der administreres og evalueres data fra alle delsystemer. Den er da tilgjengelig som forhåndsvalgt og redigert smartdata for videre bruk og tydelig visualisering.

Dataanalyse i stedet for bare datalesing
Et konkret brukseksempel er sensorløs bestemmelse av den optimale oljeskiftetiden basert på oljetemperaturen. Dette er basert på at oljetemperaturen er en nøkkelfaktor for oljealdring i gir. Denne informasjonen i kombinasjon med tilgjengelige girparametere og spesifikke driftsparametere gjør det mulig å beregne oljeskiftetiden nøyaktig. En fysisk temperatursensor er ikke nødvendig.
Forbehandlingen av drivdata skjer i NORD frekvensomformerens integrerte PLS som brukes som evalueringsenhet. Kunden kan få tilgang til de beregnede dataene via alle vanlige grensesnitt.

Riktig PLS-programvarearkitektur for hver løsning
Drivutstyret kan valgfritt utvides og tilpasses den respektive automatiseringsoppgaven. Kunder kan velge hvilke oppgaver (driftsovervåking, drivkontroll, prosesskontroll) de ønsker å skifte direkte inn i drivverket. I mindre produksjonsområder gir denne skalerbarheten muligheten til å få første erfaringer før omorganisering av anlegget. Det er tre tilgjengelige konfigurasjonsnivåer. På det første nivået utfører drivenhetens PLS kun drivenhetens overvåking. Driftsparametrene er forhåndsbehandlet i PLS og kommunisert til det overordnede kontrollsystemet som er ansvarlig for driv- og prosesskontroll. På middels nivå integrerer PLS'en drivstyringen og kjører også drivrelaterte funksjoner. På det høyere konfigurasjonsnivået erstatter inverter-PLS fullstendig kontrollsystemet på høyere nivå. Bortsett fra kommunikasjonen til en kontrollenhet, kan en lokal databehandling uten internettforbindelse valgfritt bruke dataene.

eaton-pkz-and-dil-with-push-in-terminals-crop

Eaton utvider utvalget av motorvernbrytere og kontaktorer

Leggee til nye enheter med push-in-klemmer

Eaton utvider porteføljen innen motorvernbrytere, motorstartere og kontaktorer ved å lansere flere varianter med push-in-teknologi. Dermed skrus produktiviteten opp flere hakk.

les mer...
Rital RiP crop

Rittal RiPanel: Konfigurator i ny versjon

Skreddersydde løsninger er mulig

Enklere enn noen gang å konfigurere og bestille skap. Komplekse produkter som skapsystemer planlegges enkelt i 3D, konfigureres individuelt og bestilles raskt, takket være direkte prisinformasjon. For systemplanleggere er dette nå enda enklere.

les mer...
NORD-DuoDrive-3kW crop

NORD DuoDrive nå med effekter på opptil 3 kW Patentert girmotor

DuoDrive er egnet for bruk i næringsmiddel- og farmasøytisk industri

Den patenterte DuoDrive fra NORD DRIVESYSTEMS er et revolusjonerende integrert gir/motorkonsept i et hygienisk vaske-down design som nå dekker effektområder på opptil 3 kW. Den sømløse integreringen av gir og motor i et drivsystem er et kvantesprang og setter nye standarder med hensyn til brukervennlighet og effektivitet til det globale skipsmarkedet.

les mer...
Rittal crop

Rittal RiPanel: Konfigurator i ny versjon

Skreddersydde løsninger er mulig i RiPanel

Enklere enn noen gang å konfigurere og bestille skap. Komplekse produkter som skapsystemer planlegges enkelt i 3D, konfigureres individuelt og bestilles raskt, takket være direkte prisinformasjon. For systemplanleggere er dette nå enda enklere. Med Rittals nye RiPanel konfigurator kan man spesialtilpasse kapslingen, inkludert tilbehør og prisinformasjon, og deretter bestille online.

les mer...