Rittal fri180422000 (002) crop

Kostnader knyttet til lagring og logistikk kan reduseres vesentlig

Det nye gulvskapsystemet VX25 gjør det enklere for tavlebyggerne

Mindre er mer. Det er filosofien bak det nye store kapslingssystemet VX25 fra Rittal. Et konsekvent 25 mm hullmønster i skapet og fullstendig symmetri innebærer at det er flere deler som er felles.

Det igjen betyr totalt færre komponenter og dermed mindre behov for lagringsplass hos tavlebyggerne.

Når skapene rekkemonteres, fortsetter det 25 mm hullmønsteret horisontalt inn i tilstøtende skap. Dermed kan for eksempel skinner monteres over flere skap. Det betyr at installasjonsplassen kan utvides mye mer fleksibelt. Installasjonskomponenter for de vertikale rammeprofilene passer nå også inn i skapenes takseksjon og bunnområde.

Disse og andre rekkemonteringsalternativer kan nå implementeres med 40 prosent mindre utvalg av stansede seksjoner med eller uten monteringsflenser. På denne måten kan kostnader knyttet til lagring og logistikk reduseres vesentlig.

Mer plass

Samtidig gir den nye rammeprofilen 20 mm mer plass i skapet, installasjonsplass som nå er tilgjengelig for installasjon av komponenter. Avhengig av anvendelse og valg av komponenter, kan dette innebære at et mindre gulvskap kan velges, som igjen betyr lavere kostnader.

Enklere montering

En betydelig reduksjon av kompleksiteten har også innvirkning på montering og demontering av dørene. Dette arbeidet kan nå utføres av én enkelt person uten verktøy. Døren henges ganske enkelt på hengselet. Hengselet er utformet slik at døren automatisk sikres når den er lukket, slik at den ikke kan løftes av.

Alle vanlige låsesystemvarianter vil kunne brukes fremover. Elektroniske låsesystemer, som brukes i stadig større utstrekning som følge av økte sikkerhetskrav, kan også lett monteres. Det er ikke behov for ytterligere bearbeidelser av døren, ettersom de bøssingene som trengs for kablene, allerede er der.

Rekkemontering med færre deler

Det nye gulvskapsystemet krever mange færre deler. Ettersom alle skruer er montert i byggeretningen, er monteringen forenklet. En ny byggepakke, som lett monteres, sikrer at kapslingens beskyttelsesnivå opprettholdes ved monteringen.

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...