NORD-Decentralised-drive-units crop

Med desentraliserte drivenheter kan fleksibelt integreres i anlegget

Desentralisert drivteknologi for fremtidens digitale fabrikk

Fremtidens produksjon er modulbasert, fleksibel og autonom. Dette krever nye systemer med desentralisert intelligens som kan håndtere de stadig mer komplekse prosessene. NORD DRIVESYSTEMS leverer et bredt utvalg av desentralisert drivteknologi med frekvensomformere som kan tilpasses alle applikasjoner og fleksibelt integreres i anlegget.

Desentraliserte frekvensomformere gir mange fordeler: De sparer plass i koblingsskapene, reduserer kostnadene for kabler og ledninger, forenkler vedlikeholdet og øker dermed ytelsen til hele drivsystemet. NORD DRIVESYSTEMS har et omfattende utvalg modulbaserte produkter for desentralisert drivelektronikk som i praksis dekker alle behov og applikasjoner. Drivkomponentene har et effektområde på opptil 22 kW og en integrert PLC som standard, noe som gjør det enkelt å koble til forskjellige moduler. De kan konfigureres fritt for å tilpasses enhver applikasjon. NORDs desentraliserte drivteknologi kan integreres i alle automatiseringsarkitekturer, og gir en betydelig reduksjon i kostnadene for utforming av anlegget.

De intelligente, nettverksbaserte drevene fra NORD gir kontinuerlig tilstandsovervåking, og danner derfor et grunnlag for prediktivt vedlikehold

NORD har fremtidens drivenhet

NORDs drivenheter er nettverksbaserte, autonome og skalerbare, og oppfyller derfor alle betingelsene for integrering i en Industry 4.0-arkitektur. Omformernes integrerte PLC er i stand til å redusere belastningen på kontrollsystemet på høyere nivå og ta seg av uavhengige kontrolloppgaver. Dette muliggjør en anleggsutforming med autonome produksjonsgrupper og produksjonsøyer. Den fritt konfigurerbare PLC-en behandler dataene fra sensorer og aktuatorer, og kan starte kontrollsekvenser samt kommunisere driv- og applikasjonsdata til et kontrollsenter, nettverkstilkoblede komponenter eller en skylagring. Dette gir muligheten til kontinuerlig tilstandsovervåking, og danner derfor grunnlaget for konsepter for prediktivt vedlikehold samt optimal dimensjonering av anlegget.

Feltdistribusjonsserien NORDAC LINK inkluderer frekvensomformere på opptil 7,5 kW og startmotorer på opptil 3 kW for fleksibel installasjon i nærheten av motoren

NORDAC LINK: Den variable løsningen for alle behov

Dette er en drivkontroll for fleksibel, desentralisert installasjon som er tilgjengelig som frekvensomformer (opptil 7,5 kW) eller startmotor (opptil 3 kW) og muliggjør rask idriftsetting, enkel betjening og enkelt vedlikehold. Med NORDAC LINK gjøres alle koblinger med enkle forbindelsesplugger. I tillegg til den enkle sammenkoblingen har systemet integrerte vedlikeholdsbrytere og brytere for manuell drift som sikrer god brukervennlighet.

Takket være de skalerbare funksjonene kan den desentraliserte NORDAC FLEX-frekvensomformeren tilpasses alle applikasjoner

NORDAC FLEX: Optimal fleksibilitet

Fleksibel installasjon, brukervennlige servicemuligheter: Med et effektområde opptil 22 kW, et stort utvalg funksjoner og et bredt spekter av tilbehør er NORDAC FLEX den mest fleksible omformeren fra NORD. Installasjon og service kan gjennomføres raskt og trygt med enkel parameteroverføring via et EEPROMminne.

Takket være den modulbaserte strukturen kan NORDs omformere enkelt utvides, og de tilbyr et imponerende utvalg scenarioer for bruk i Industry 4.0-automatiseringsnettverk. Bruksområdet kan være alt fra transportørteknologi og intralogistikk til drivoppgaver i emballerings- og næringsmiddelindustrien, samt generell maskinteknikk.

Last mile crop

Fusjonerer for å håndtere viktig infrastruktur

Det nye selskapet skal leverer både utstyr, kompetanse og tjenester

Last Mile Communication og CEE Energiteknikk fusjonerer og blir én komplett leverandør av løsninger for kommunikasjon og overvåking av viktig infrastruktur i energisektoren. Navnet på det nye selskapet er Last Mile AS

les mer...
Flowteknikk mini flowmeter crop

MI-Serie Industriell mini Cori-Flow

Verdens minste industrielle coriolis flowmeter

Verdens minste industrielle coriolis flowmeter fra CORI-FLOW, forhandles av Flow-Teknikk. Kan brukes for veldig nøyaktig måling og dosering av ultralave flowrater. 

les mer...
Trainor Trond foran PC3 (1) crop

Trainor inngår samarbeid med TechTeach

Har behov for mer utfyllende kompetanse

Trainor har inngått samarbeid med TechTeach for å gi sine kunder mulighet til mer fordypning innenfor reguleringsteknikk. Samarbeidet omfatter kursene Programmering av simulatorer og Optimalisering av PID-innstilling, som kan anses som en tilleggskompetanse og fordypning til Trainors kurs i reguleringsteknikk.

les mer...
Rugged Tablet Water

Verdens kraftigste nettbrett for bygg og industri

Har vært utsatt for ekstreme tester for å sørge for at det tåler «alt»

Nytt og forbedret 12 tommers nettbrett designet for de røffeste omgivelser og situasjoner. Dell Technologies har annonsert nettbrettet Latitude 7220 Rugged Extreme, det letteste og kraftigste nettbrettet designet for røffe omgivelser.

les mer...