Vard_Bilde crop

Tett samarbeid for utvikling av helautomatisk fôringssystem

Phoenix Contact, Maritech Systems og Vard Aqua Sunndal AS har samarbeidet i utviklingen av Vard Aqua sin nye generasjon fôringssystemer, med blant annet helautomatiske fôringsroboter og fôringsautomater. Vard Aqua har levert velkjente fôringsprodukter siden 1985, men har nå tatt den nye generasjonen til et nytt nivå hva gjelder automatisering.

Phoenix Contact har levert komponenter samt vært med på utviklingen av HMI-løsningen for enkel oversikt av anlegget.

Roboten benyttes i dag i landbaserte oppdrettsanlegg, der den beveger seg på en skinne over karene og slipper ut fôr som er kalkulert på flere forskjellige kriterier, som for eksempel temperatur i vannet eller biomasse.

Roboten kan frakte med seg flere typer fôr i forskjellige beholdere slik at karene kan få ulike typer fôr basert på behov eller innstillinger. Roboten beveger seg rundt på skinnen der det er plassert ut RFID-brikker som roboten leser av for å vite hvilken beholder den befinner seg over.

Roboten kan ha inntil 4 forskjellige fôrbeholdere, der du kan bestemme hvilken type fôr som slippes i hvilken tank, forteller Knut-Inge Evensen fra Vard Aqua. Fôret beskyttes mot fukt og roboten behandler det på en skånsom måte som gjør at man unngår knus og reduserer fôrspill.

Maritech har deltatt i denne prosessen ved å utvikle den skybaserte programvare Exact Cloud på vegne av Vard Aqua, samt designet og produsert styreskapene.

I Exact Cloud kan man få full oversikt over anlegget, samt kontrollere og styre fôringssystemene. I tillegg for å gi en helhetlig oversikt over anlegget presenterer løsningen også data fra sensorer som måler og logger verdier fra vannmiljøet, slik som temperatur, oksygen turbiditet etc, samt tilvekst fra Vard Aqua sine biomassemålere.

Dette får brukeren tilgang til da roboten er koblet opp mot skyløsningen, noe som gjør at roboten er tilgjengelig fra hvor og når som helst for å dra nytte av data fra flere roboter til enhver tid, forteller Andre Lillebakk i Maritech Systems

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...