Saia-Cronox crop

I samsvar med den industrielle standarden for applikasjonsutvikling

Saia Burgess Controls (SBC) lanserer Saia PCD® QronoX, en ny generasjon PLSèr for kritisk infrastruktur

Saia PCD® QronoX med software ECS (Engineering and Commissioning Suite) er først ute med en PLS plattform som tilfredsstiller alle krav til cyber security iht. ANSI ISA 62443, Security Level 3.    Saia PCD® QronoX egner seg spesielt for applikasjoner innen kritisk infrastruktur; vannforsyning, kraftverk, veitunneler, jernbane, fjernvarme og kritiske kjøleanlegg.

Cyber security

Kontrolleren kjører på et QNX-basert operativsystem og er godkjent iht. ANSI ISA 62443 - standarden for industriell automatisering i bruk på real-time applikasjoner.
Med en rolle basert bruker-administrasjon og kryptering av viktige data, hindrer dette all uautorisert tilgang.
Filsystemet er kryptert og supporterer micro SD cards(32 GB) for trendlogg, alarmer/hendelser samt andre aktuelle data som blir generert i runtime. IEC kontrolleren tilfredstiller Security Level 3 iht. ANSI ISA 62443-3-3 industriell sikkerhetsstandard.

Det er allerede planlagt en oppgradering til nivå 4.

Kompatibilitet og fleksibilitet for fremtiden

Én kontroller alene kan behandle opptil 1024 lokale I/O, og kan tilknyttes 14 ulike kommunikasjonsgrensesnitt. Objektorientert høynivå programmering bidrar til en effektiv engineering.
Systemet er dermed i samsvar med den industrielle standarden for applikasjonsutvikling og støtter alle programmeringsspråkene som er definert der. Dette gjør det enkelt å bruke tredjeparts- og OpenSource-løsninger. Programmeringspersonell kan kombinere forskjellige protokoller via IP og serielle grensesnitt.
Dette inkluderer OPC-UA, MQTT, IT-protokoller, Modbus, Profinet og CANbus.

Brukerdefinerte spesialprotokoller kan også etableres. Full kompatibilitet med det etablerte PCD3 I / O-systemet sikrer en stabil, pålitelig drift.Eksisterende installasjoner kan enkelt oppgraderes for å tilfredsstille de nye IEC-standardene.
Dette resulterer i lavere investerings- og installasjonskostnader.

Tilgjengelighet

Saia PCD® QronoX-systemet er tilgjengelig umiddelbart, dette inkluderer IEC-kontrolleren PCD3.M6893 og Engineering and Commissioning Suite (ECS).

Hardwaren inneholder allerede et stort antall IO moduler, grensesnitt og protokoller og kan ekspanderes enkelt ved hjelp av basis funksjoner. Sammen med det IEC-standarden tilbyr, er bibliotekene og den integrerte HTTPS-webserveren, Modbus, OPC-UA, Profinet og Open Data Mode-kommunikasjonen forhåndsinstallert ved levering.

Programvaren for applikasjonsutvikling leveres fra SBC som en del av en service- og supportvedlikeholdskontrakt (PCD8.QronoX-SSA)

Registrerte kunder får tilgang til en informasjons- og nedlastingsportal der all viktig informasjon og oppdateringer er tilgjengelig til enhver tid.

For å markere lanseringen av produktet har SBC et spesielt tilbud for «early birds»: Alle som bestemmer seg for å delta i et pilotprosjekt innen utgangen av juli 2020, vil motta service- og vedlikeholdskontrakt gratis frem til 30. april  2021 , uavhengig av antall kontrollere som kjøpes.
Ta kontakt med oss i Malthe Winje hvis du er interessert!

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...
Pepperl milliard crop

Milepæl for Pepperl+Fuchs

2022 ble året selskapet rundet 1 Milliard Euro i omsetning. Akkurat i tide til julaften kunne styret i Pepperl+Fuchs konsernet kunngjøre gode nyheter på egne vegne: For første gang i sin 77-årige historie overskred Pepperl+Fuchs terskelen på én milliard euro i globalt årlig salg akkurat denne dagen.

les mer...