Saia-Cronox crop

I samsvar med den industrielle standarden for applikasjonsutvikling

Saia Burgess Controls (SBC) lanserer Saia PCD® QronoX, en ny generasjon PLSèr for kritisk infrastruktur

Saia PCD® QronoX med software ECS (Engineering and Commissioning Suite) er først ute med en PLS plattform som tilfredsstiller alle krav til cyber security iht. ANSI ISA 62443, Security Level 3.    Saia PCD® QronoX egner seg spesielt for applikasjoner innen kritisk infrastruktur; vannforsyning, kraftverk, veitunneler, jernbane, fjernvarme og kritiske kjøleanlegg.

Cyber security

Kontrolleren kjører på et QNX-basert operativsystem og er godkjent iht. ANSI ISA 62443 - standarden for industriell automatisering i bruk på real-time applikasjoner.
Med en rolle basert bruker-administrasjon og kryptering av viktige data, hindrer dette all uautorisert tilgang.
Filsystemet er kryptert og supporterer micro SD cards(32 GB) for trendlogg, alarmer/hendelser samt andre aktuelle data som blir generert i runtime. IEC kontrolleren tilfredstiller Security Level 3 iht. ANSI ISA 62443-3-3 industriell sikkerhetsstandard.

Det er allerede planlagt en oppgradering til nivå 4.

Kompatibilitet og fleksibilitet for fremtiden

Én kontroller alene kan behandle opptil 1024 lokale I/O, og kan tilknyttes 14 ulike kommunikasjonsgrensesnitt. Objektorientert høynivå programmering bidrar til en effektiv engineering.
Systemet er dermed i samsvar med den industrielle standarden for applikasjonsutvikling og støtter alle programmeringsspråkene som er definert der. Dette gjør det enkelt å bruke tredjeparts- og OpenSource-løsninger. Programmeringspersonell kan kombinere forskjellige protokoller via IP og serielle grensesnitt.
Dette inkluderer OPC-UA, MQTT, IT-protokoller, Modbus, Profinet og CANbus.

Brukerdefinerte spesialprotokoller kan også etableres. Full kompatibilitet med det etablerte PCD3 I / O-systemet sikrer en stabil, pålitelig drift.Eksisterende installasjoner kan enkelt oppgraderes for å tilfredsstille de nye IEC-standardene.
Dette resulterer i lavere investerings- og installasjonskostnader.

Tilgjengelighet

Saia PCD® QronoX-systemet er tilgjengelig umiddelbart, dette inkluderer IEC-kontrolleren PCD3.M6893 og Engineering and Commissioning Suite (ECS).

Hardwaren inneholder allerede et stort antall IO moduler, grensesnitt og protokoller og kan ekspanderes enkelt ved hjelp av basis funksjoner. Sammen med det IEC-standarden tilbyr, er bibliotekene og den integrerte HTTPS-webserveren, Modbus, OPC-UA, Profinet og Open Data Mode-kommunikasjonen forhåndsinstallert ved levering.

Programvaren for applikasjonsutvikling leveres fra SBC som en del av en service- og supportvedlikeholdskontrakt (PCD8.QronoX-SSA)

Registrerte kunder får tilgang til en informasjons- og nedlastingsportal der all viktig informasjon og oppdateringer er tilgjengelig til enhver tid.

For å markere lanseringen av produktet har SBC et spesielt tilbud for «early birds»: Alle som bestemmer seg for å delta i et pilotprosjekt innen utgangen av juli 2020, vil motta service- og vedlikeholdskontrakt gratis frem til 30. april  2021 , uavhengig av antall kontrollere som kjøpes.
Ta kontakt med oss i Malthe Winje hvis du er interessert!

Cobot imperitek crop

Etablerer norsk robot senter

Målsettingen er å etablere et felles forum for robotselskaper

All statistikk viser at norsk industri er på bunnen i Norden når det gjelder å ta i bruk roboter i industrien. Sverige og Danmark er blant de ti mest robot-tette industriland i verden. Det må tas tak for å øke bruken av roboter i norsk industri. Norsk Cobot Senter har tatt et eget initiativ for å øke forståelsen og bruken av roboter i industrien.

les mer...
Norgren PH_AL_Excelon Plus crop

Excelon® Plus Serie 82 - unike luftbehandlingsenheter fra Norgren

Robust og enkel å installere

Norgren Excelon® Plus 82 er et modulært filter, regulator, smøreapparat (FRL) som er velegnet til de fleste industrielle applikasjoner. 1/4" og 3/8" ISO G samt NPT porter. Excelon® Plus 82 er utviklet med sikkerhet i høysetet og leverer høy ytelse i et kompakt og lett design. Introduksjonen av Excelon® Plus 82-serien gjør Excelon® Plus FRL-porteføljen fra Norgren komplett.

les mer...
P F lang rekkevidde crop

Fotoceller med ekstra lang rekkevidde fra Pepperl+Fuchs

Puls Range Teknologi benytter det måling i stedet for deteksjon

Tradisjonelt har fotoceller vært basert på deteksjonsprinsippet, det vil si et senderelement som sender ut lys og et mottakerelement som enten detekterer lyset fra senderelementet eller ikke. Lyset kan reflekteres fra objektet eller reflektoren, og utgangen veksler avhengig av om lys mottas eller ikke.

les mer...
Autic stål PC crop

Panel PC som tåler en sprut

Touch skjerm kan deaktiveres fra egen bryter når systemet skal rengjøres

Autic System AS lanserer Panel-PC som er spesielt utviklet for hygieniske og aseptiske miljøer, samt områder utsatt for fuktighet og støv. Konstruksjonen som er i syrefast stål, tåler både bruk av vaskemidler og høytrykksspyling.

les mer...