Saia-Cronox crop

I samsvar med den industrielle standarden for applikasjonsutvikling

Saia Burgess Controls (SBC) lanserer Saia PCD® QronoX, en ny generasjon PLSèr for kritisk infrastruktur

Saia PCD® QronoX med software ECS (Engineering and Commissioning Suite) er først ute med en PLS plattform som tilfredsstiller alle krav til cyber security iht. ANSI ISA 62443, Security Level 3.    Saia PCD® QronoX egner seg spesielt for applikasjoner innen kritisk infrastruktur; vannforsyning, kraftverk, veitunneler, jernbane, fjernvarme og kritiske kjøleanlegg.

Cyber security

Kontrolleren kjører på et QNX-basert operativsystem og er godkjent iht. ANSI ISA 62443 - standarden for industriell automatisering i bruk på real-time applikasjoner.
Med en rolle basert bruker-administrasjon og kryptering av viktige data, hindrer dette all uautorisert tilgang.
Filsystemet er kryptert og supporterer micro SD cards(32 GB) for trendlogg, alarmer/hendelser samt andre aktuelle data som blir generert i runtime. IEC kontrolleren tilfredstiller Security Level 3 iht. ANSI ISA 62443-3-3 industriell sikkerhetsstandard.

Det er allerede planlagt en oppgradering til nivå 4.

Kompatibilitet og fleksibilitet for fremtiden

Én kontroller alene kan behandle opptil 1024 lokale I/O, og kan tilknyttes 14 ulike kommunikasjonsgrensesnitt. Objektorientert høynivå programmering bidrar til en effektiv engineering.
Systemet er dermed i samsvar med den industrielle standarden for applikasjonsutvikling og støtter alle programmeringsspråkene som er definert der. Dette gjør det enkelt å bruke tredjeparts- og OpenSource-løsninger. Programmeringspersonell kan kombinere forskjellige protokoller via IP og serielle grensesnitt.
Dette inkluderer OPC-UA, MQTT, IT-protokoller, Modbus, Profinet og CANbus.

Brukerdefinerte spesialprotokoller kan også etableres. Full kompatibilitet med det etablerte PCD3 I / O-systemet sikrer en stabil, pålitelig drift.Eksisterende installasjoner kan enkelt oppgraderes for å tilfredsstille de nye IEC-standardene.
Dette resulterer i lavere investerings- og installasjonskostnader.

Tilgjengelighet

Saia PCD® QronoX-systemet er tilgjengelig umiddelbart, dette inkluderer IEC-kontrolleren PCD3.M6893 og Engineering and Commissioning Suite (ECS).

Hardwaren inneholder allerede et stort antall IO moduler, grensesnitt og protokoller og kan ekspanderes enkelt ved hjelp av basis funksjoner. Sammen med det IEC-standarden tilbyr, er bibliotekene og den integrerte HTTPS-webserveren, Modbus, OPC-UA, Profinet og Open Data Mode-kommunikasjonen forhåndsinstallert ved levering.

Programvaren for applikasjonsutvikling leveres fra SBC som en del av en service- og supportvedlikeholdskontrakt (PCD8.QronoX-SSA)

Registrerte kunder får tilgang til en informasjons- og nedlastingsportal der all viktig informasjon og oppdateringer er tilgjengelig til enhver tid.

For å markere lanseringen av produktet har SBC et spesielt tilbud for «early birds»: Alle som bestemmer seg for å delta i et pilotprosjekt innen utgangen av juli 2020, vil motta service- og vedlikeholdskontrakt gratis frem til 30. april  2021 , uavhengig av antall kontrollere som kjøpes.
Ta kontakt med oss i Malthe Winje hvis du er interessert!

FG Tech io-link-news-page crop

IXARC absolutt encoder nå med IO-link grensesnitt

Eliminerer behov for å støtte komplekse kommunikasjonsprotokoller på sensornivå

FG-Tech AS, som er forhandler av POSITAL sine produkter, kan med dette informere om at deres absolutte encodere nå leveres med det populære IO-Link kommunikasjonsgrensesnittet. IO-Link er et rimelig, enkelt å implementere kommunikasjonsgrensesnitt designet for å forenkle forbindelser mellom store feltbuss- eller industrielle Ethernet-nettverk og sensor- eller aktuator-enheter som er lokalisert på «fabrikkgulvet».

les mer...
OnRobot slipe crop

OnRobot lanserer bruksklart robotslipeverktøy som gjør overflatebehandlingen mer kostnadseffektiv

Forplikter seg til å tilby små og mellomstore bedrifter rimelige løsninger

Tradisjonelle automatiseringsløsninger for sliping krever ofte bakgrunn i robotikk for å kunne implementere og vedlikeholde dem. Med lanseringen av OnRobot Sander får produsentene nå tilgang til et komplett og bruksklart slipeverktøy som er enkelt å bruke sammen med alle større samarbeidende roboter og lette industriroboter.

les mer...
Vannkom med Cla-Val crop

Optimaliserer mot VA-bransjen

Ssikker VA-bransje er sentralt i et moderne samfunn

Med 123 års industriell erfaring organiserer J.S.Cock AS seg for økt satsing mot vann- og avløpsbransjen. Selskapet er allerede en velrennomert leverandør av ventiler og instrumentering til olje, gass, maritim og landbasert industri. Nå forventes det store vekstmuligheter for firmaet i VA-bransjen, både innen kommunale anlegg og infrastrukturprosjekter.

les mer...
AGILOX _OCF crop

Nytt "Intelligent styrt kjøretøy" (IGV): Autonom balansert gaffeltruck styres av svermintelligens

Navigerer i produksjonsanlegget eller varehuset på en autonom måte

Etter “ONE” kommer “OCF”: AGILOX utvider sitt sortiment med intelligent styrte kjøretøy ved å introdusere en ny, autonom balansert gaffeltruck som kan kjøre i alle retninger og fungere med svermintelligens. Slik har AGILOX gått inn på et nytt bruksområde: klassisk intralogistikk i inngående/utgående lagertransport og lagring.

les mer...