Elteco-EX-crop

Bryterne er testet og sertifisert i henhold til ATEX og IECEx

Ex posisjonsbryter for bruk i temperaturer ned til - 60 °C

Kompakt og ekstremt robust for applikasjoner under 0°C. Produsenten Steute, som forhandles av Elteco AS, er eneste leverandør av denne type produkt. De ser ut som standard kompakte posisjonsbrytere med standardmål i henhold til DIN EN 50047.

Men konstruksjonsdetaljer av den lette og robuste Ex 97 bryteren med plasthus som nå er tilgjengelig fra Steute produktgruppe "Extreme" gjør disse enhetene unike.

Bryterne er testet og sertifisert i henhold til ATEX og IECEx for bruk i Ex sone 1 og 2, samt Ex sone 21 og 22. De kan også brukes i temperaturer ned til -60 ° C, som er en veldig krevende, med tanke på kapslingen og forsegling av kapslingen. For eksempel, den høye beskyttelsesklasse (IP 66) som også skal gjelde ved slike lave temperaturer, til og med i løpet av en 7-Joule-støttest.

Av den grunn er den robuste sensoren laget av høykvalitets plast med en glassfiberarmering som har delvis tekstil i strukturen. I tillegg er dekselet til kapslingen helt vulkanisert, som garanterer at de forbli forseglet selv ved støt. For å forsegle stemplene, har Steute utviklerne implementert en ekstra forsegling som omfatter en ytre tettende mansjett som passer for lave temperaturer og en innvendig teflontetningsring.

De tetningsmidler som benyttes har blitt klassifisert for temperaturer ned til -95 ° C, og smøremidler som brukes for temperaturer ned til -75 ° C. Det er derfor tilstrekkelig "sikkerhetsavstand " ned til de -60 °C som Ex 97 bryteren er sertifisert for. Dette betyr at brukere, f.eks i offshore olje- og gassindustrien, kan være sikker på at de nye posisjonsbryterene fungerer pålitelig selv i virkelig ekstreme miljøer.

På grunn av det komplette utvalg av aktuatorer, kompakte dimensjonert Ex normbrytere, og tilgjengelig som "snap action" eller "slow action". Så gjør det at den er svært fleksibel og kan enkelt integreres i eksisterende konstruksjoner. Den beskyttende og isolerte plastkapslingen gjør også jording og potensialutjevning unødvendig.

Med sitt unike sett av funksjoner - spesielt dens enorme temperaturområde – er de egnet til posisjonsovervåking av flaps, ventiler, deksler og andre bevegelige deler, for eksempel i anlegg innen olje- og gassindustrien (onshore og offshore) eller i skipsbygging og havner. Andre bruksområder inkluderer håndteringssystemer på oljerigger, samt posisjonsovervåking på kranbommer. Sikkerhetsapplikasjoner, f.eks på vedlikeholdsflaps og vaktdører, er andre eksempler.
 

Endress Proline Teqwave MW 500 _ 4W5B crop

Inline-måler for totalt tørrstoffinnhold

Proline Teqwave MW 300/500 er den foretrukne måleren for direkte måling av totalt tørrstoff i slambehandling av avløpsvann, ved bruk av mikrobølgeprinsippet.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.