Haand tanker crop

Ved online målinger får de nå nøyaktige data om prosessen.

Ølet ble bedre med automatisering

Skulle Haand Bryggeriet i Drammen greie å møte økt etterspørsel måtte de finne større lokaler. Egnende lokaler ble funnet og planleggingsprosessen startet sommeren 2013. Firmaet som ble benyttet for å planlegge og spesifisere prosessanlegget var tysk. Rolec har flere års erfaring med å skreddersy anlegg til mikrobryggerier. Spesielt i USA og Tyskland har dette firmaet levert mange anlegg. Haad Bryggeriet et det først anlegget i Norge fra denne leverandøren.

God planlegging viktig

I alt var det 20 personer som var engasjert i montering av anlegget. Selve prosessanlegget ble produsert i Tyskland. To viktige fagfelt under monteringen er sveising og elektrisk installasjon. På det meste var ni sveisere i sving samtidig. Det var både norske og utenlandske fagarbeidere som jobbet på anlegget. Elektroinstallatøren var lokal, mens sveisere ble leit inn fra et annet norsk selskap, LP Trading. – Monteringsarbeidet gikk stort sett i henhold til hva som var planlagt, sa Hilde. Men vi ser i ettertid at en del problemer kunne vært unngått hvis vi hadde samlet alle leverandørene på forhånd, og gått gjennom fremdriftsplanene. Som fortalt er det mye rør som skulle sveises. I alt er det installert 12 000 meter kabler. Uten god planlegging er det lett at forskjellige faggrupper går i veien for hverandre.

LES HELE ARTIKKELEN

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.