Ultrakompaktes Coriolis-Durchflussmessgerät für den Maschinen-

Letteste og mest kompakte Coriolis flowmeter på markedet

Coriolis flowmeter for skid- og maskinbyggere

Med SITRANS FC410 presenterer Siemens det letteste og mest kompakte Coriolis flowmeter som er tilgjengelig, og har en målenøyaktighet på 0,1 prosent.

Med dimensjoner på bare 265x280x90 mm (LxHxB) og en vekt på 4,6 kg for den minste versjonen DN15, så er måleren ideell for maskinbyggere. Kombinasjonen av kompakt design, høy målenøyaktighet, IP67 beskyttelse og en rekke andre funksjoner gjør at SITRANS FC410 passer mot de fleste typer applikasjoner, ikke minst monteringssteder med begrenset plass.

Per i dag det letteste og mest kompakte Coriolis flowmeter på markedet, og målenøyaktighet på 0,1 prosent

Mini Flow Link: Innebygde transmitter funksjoner gjør det mulig med hurtig dataoverføring og fleksibel installasjon på trange monteringssteder

Enkel og sparsommelig integrasjon mot alle prosess kontrollsystemer

Med det nye Mini Flow Link (MFL) konseptet har Siemens hatt suksess med å integrere transmitter funksjonaliteten inn i selve sensoren. Den digitalt baserte MFL åpner opp for en enda mer kompakt design uten ekstra montasje. SITRANS FC410 er derfor fleksibel nok for installasjon på trange steder uten å gå på bekostning av målenøyaktighet eller pålitelighet. Den digitale MFL har en rask signaloppdatering på 10 ms og måler ikke bare mengde, men også masse, volum, tetthet og temperatur på mediet. Det innovative CompactCurve® designet av sensoren, utviklet av Siemens, sørger for høy grad av pålitelighet på grunn av sitt stabile nullpunkt, lave trykktap og høy immunitet mot prosess støy og vibrasjoner fra omgivelsene. SITRANS FC410 er derfor spesielt tilpasset bruk i utfordrende applikasjoner hvor det er satt høye krav til nøyaktige og pålitelige måleresultater av tetthet og mengde. Uten noen tap av målenøyaktighet fungerer flowmeteret for trykk opp til 100 bar og temperaturer fra -50 til +200 grader Celsius. SITRANS FC410 er sertifisert for bruk innen farmasøytisk industri og næringsmiddelindustrien med sine 3A, EHEDG og FDA godkjenninger.

SITRANS FC410 kommuniserer med SIMATIC og alle andre vanlige prosesskontrollsystemer via multidrop-kompatible Modbus RTU485, og kan lett integreres inn i eksisterende eller nye systemer. Installasjon og idriftsettelse av flowmeteret krever bare en enkel engangs-konfigurasjon i kontrollsystemet med minimal programmering. Hvis flowmeteret må byttes ut eller flere flowmeter kobles til blir brukeroppsettet automatisk overført.

Kombinasjonen av kompakt design, høy nøyaktighet, IP67 beskyttelse og en rekke andre funksjoner gjør at SITRANS FC410 passer mot de fleste typer applikasjoner, ikke minst monteringssteder med begrenset plass.

For ytterligere informasjon se: http://www.siemens.com/answers/no/no/#1815200

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.