AI bok forside crop

Forklarer og definerer de teknologiske kravene

Cognite lanserer industriens første definitive guide til generativ AI

Cognite, en globalt leder innen industriell programvare, lanserte i november boken "The Definitive Guide To Generative AI for Industry", en guide for bedrifter som ønsker å akselerere sin AI-innovasjon og gjennom dette redusere tiden fra utvikling til verdiskaping. Boken bidrar til å avmystifiserer industriell digitalisering

"The Definitive Guide to Generative AI for Industry" forklarer og definerer de teknologiske kravene som er nødvendige for å få AI til å fungere for industrien. Boken gir praktiske råd om vellykket AI-adopsjon og -skalering, inkludert eksempler på spesifikke brukstilfeller. Den gir også verktøy for digitale ledere til å sikte inn og planlegge sin digitale reise samt definere og måle suksess i termer som bedriften vil forstå. Generativ AI er den mest transformative teknologien på flere tiår, og industrielle aktører på tvers av energi- og produksjonssektorene prøver å holde tritt med de akselererende, datadrevne endringene som moderne organisasjoner nå må navigere etter.

– Evnen til å samtale med en maskin presenterer langt mer enn bare underholdningsverdi. Vi får maskiner som er i stand til å oversette naturlig språk til maskinspråk, samtidig som de bevarer intensjonen og konteksten, og gir ikke-koderen tilgang på kodenivå, sa Joe Lamming, industrianalytiker i Verdantix.

– Dessuten har menneskelig språk utviklet seg i årtusener og er nå godt egnet for generelle applikasjoner. Cognites arbeid så langt med store språkmodeller (LLMs), basert på Industrial DataOps-plattformen, er bemerkelsesverdig – med enda større verdi i horisonten i form av ikke bare databehandling, men informasjon orkestrert av ekte, gjennomtenkt AI.

Implementering av generativ AI vises på bunnlinjen

Selskapet Celanese har satt en ny standard innen industriell innovasjon med sin Digital Plant of the Future. 

– Samarbeidet med Cognite for å akselerere AI-implementering i vår digitale transformasjonsstrategi gir oss muligheten til nok en gang å øke innsatsen og styrke Celanese sin posisjon avansert fremstilling, sa Brenda Stout, Vice President Manufacturing, Celanese.

– Trygt, sikker, hallusinasjonsfri generativ AI er avgjørende for å bane veien til bærekraftig og lønnsom global energiforsyning og produksjonskvalitet. Imidlertid kan industrielle organisasjoner bare utnytte generativ AI med suksess ved å løse det industrielle dataproblemet først, sa Girish Rishi, CEO i Cognite.

– Dette er det øyeblikket Cognite ble bygget for, og The Definitive Guide to Generative AI for Industry er en omfattende guide for transformasjonsledere som ønsker å oppnå faktisk effekt på bunnlinjen.

The Definitive Guide to Generative AI for Industry er den andre boken fra Cognite og følger 2021-utgivelsen The Definitive Guide to Industrial DataOps. Sammen avmystifiserer bøkene industriell digitalisering og bidrar til å gi mening om hvordan Industrial DataOps og Industrial AI kan revolusjonere måten organisasjoner håndterer komplekse data på. Bøkene gjenspeiler den nødvendige reisen industribedrifter må ta for å evaluere, ta i bruk og skalere digitale transformasjoner på tvers av sine organisasjoner.

Fysiske eksemplarer av boken er tilgjengelig for kjøp. Den fullstendige digitale versjonen av boken er tilgjengelig gratis på nettet.

Les mer på Cognite sin hjemmeside.

Eller last ned boken her: The Definitive Guide to Industrial DataOps

 

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.