AI bok forside crop

Forklarer og definerer de teknologiske kravene

Cognite lanserer industriens første definitive guide til generativ AI

Cognite, en globalt leder innen industriell programvare, lanserte i november boken "The Definitive Guide To Generative AI for Industry", en guide for bedrifter som ønsker å akselerere sin AI-innovasjon og gjennom dette redusere tiden fra utvikling til verdiskaping. Boken bidrar til å avmystifiserer industriell digitalisering

"The Definitive Guide to Generative AI for Industry" forklarer og definerer de teknologiske kravene som er nødvendige for å få AI til å fungere for industrien. Boken gir praktiske råd om vellykket AI-adopsjon og -skalering, inkludert eksempler på spesifikke brukstilfeller. Den gir også verktøy for digitale ledere til å sikte inn og planlegge sin digitale reise samt definere og måle suksess i termer som bedriften vil forstå. Generativ AI er den mest transformative teknologien på flere tiår, og industrielle aktører på tvers av energi- og produksjonssektorene prøver å holde tritt med de akselererende, datadrevne endringene som moderne organisasjoner nå må navigere etter.

– Evnen til å samtale med en maskin presenterer langt mer enn bare underholdningsverdi. Vi får maskiner som er i stand til å oversette naturlig språk til maskinspråk, samtidig som de bevarer intensjonen og konteksten, og gir ikke-koderen tilgang på kodenivå, sa Joe Lamming, industrianalytiker i Verdantix.

– Dessuten har menneskelig språk utviklet seg i årtusener og er nå godt egnet for generelle applikasjoner. Cognites arbeid så langt med store språkmodeller (LLMs), basert på Industrial DataOps-plattformen, er bemerkelsesverdig – med enda større verdi i horisonten i form av ikke bare databehandling, men informasjon orkestrert av ekte, gjennomtenkt AI.

Implementering av generativ AI vises på bunnlinjen

Selskapet Celanese har satt en ny standard innen industriell innovasjon med sin Digital Plant of the Future. 

– Samarbeidet med Cognite for å akselerere AI-implementering i vår digitale transformasjonsstrategi gir oss muligheten til nok en gang å øke innsatsen og styrke Celanese sin posisjon avansert fremstilling, sa Brenda Stout, Vice President Manufacturing, Celanese.

– Trygt, sikker, hallusinasjonsfri generativ AI er avgjørende for å bane veien til bærekraftig og lønnsom global energiforsyning og produksjonskvalitet. Imidlertid kan industrielle organisasjoner bare utnytte generativ AI med suksess ved å løse det industrielle dataproblemet først, sa Girish Rishi, CEO i Cognite.

– Dette er det øyeblikket Cognite ble bygget for, og The Definitive Guide to Generative AI for Industry er en omfattende guide for transformasjonsledere som ønsker å oppnå faktisk effekt på bunnlinjen.

The Definitive Guide to Generative AI for Industry er den andre boken fra Cognite og følger 2021-utgivelsen The Definitive Guide to Industrial DataOps. Sammen avmystifiserer bøkene industriell digitalisering og bidrar til å gi mening om hvordan Industrial DataOps og Industrial AI kan revolusjonere måten organisasjoner håndterer komplekse data på. Bøkene gjenspeiler den nødvendige reisen industribedrifter må ta for å evaluere, ta i bruk og skalere digitale transformasjoner på tvers av sine organisasjoner.

Fysiske eksemplarer av boken er tilgjengelig for kjøp. Den fullstendige digitale versjonen av boken er tilgjengelig gratis på nettet.

Les mer på Cognite sin hjemmeside.

Eller last ned boken her: The Definitive Guide to Industrial DataOps

 

itSMF SigMa crop

En viktig møteplass for AI og digital transformasjon

Signe-Marie ser frem til å ta i mot folk til workshops og på itSMF-konferansen

Vi er på full fart inn i en ny teknologisk revolusjon. Deet er ingen tvil om at kunstig intelligens er en disruptiv teknologi – som vi må forhode oss til. På itSMF-konferansen 6 vil over 30 internasjonale eksperter ta for seg både problematiske sider og de enorme mulighetene som oppstår i den digitale tidsalderen.

Emerson ASCO_327C_Group crop

Emerson-magnetventil med høy strømning øker pålitelighet og driftseffektivitet

ASCO-serien 327C magnetventil har et direktevirkende design med høy strømning for overlegen strømningskontroll og driftssikkerhet. Emerson har introdusert en ny ASCO-serien 327C magnetventil med et direktevirkende design for høy strømning som leverer et overlegent strømning/kraft-forhold sammenlignet med lignende ventiler. 

E&H Template Test

Kjetil Gulliksrud ansatt som Sales Engineer i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Kjetil Gulliksrud som Sales Engineer. Kjetil tiltrådte stillingen i februar og er lokalisert på våre kontorer i Sandefjord og Tranby.

Karsten Moholt crop

IKM KJØPER Karsten Moholt AS og Aquamarine AS

IKM Gruppen AS har signert en avtale med Remold Invest AS om kjøp av 100% av aksjene i Moreld AS med datterselskaper, herunder Karsten Moholt AS og Aquamarine AS. Moreld AS er etter salget av flere virksomheter og en omstrukturering omdannet til et holdingselskap som eier selskapene Karsten Moholt AS, Aquamarine AS, Teknisk AS, More Holdco KM AS, AO Holdco AS og More Asset AS. Disse selskapene omsatte for 470 MNOK i 2023 (ureviderte tall).