96641_1000

Allerede eksisterende anlegg kan sende tilstandsinformasjon til Proficloud

Cloud-IoT-Gateway for Proficloud

Proficloud fra Phoenix Contact er et åpent IoT-system for utforming av egnede løsninger for alle applikasjoner. Dette kan være skybasert datainnsamling, -analyse eller et omfattende automatiseringskonsept.

Med IoT-Gateway foregår tilknytningen til Proficloud uten at man griper inn i automatiseringslogikken. Takket være det tilpassede samspillet mellom Gateway-maskinvare og skyplattform samles sensor- og prosessdata, og overføres kryptert til skyapplikasjoner, som viderebehandler dataene. Via IoT-Gateways kan også allerede eksisterende anlegg sende tilstandsinformasjon til Proficloud for å implementere anvendelser som Big Data, gjenkjenne mønstre og for Condition-Monitoring. Det øker produksjonseffektiviteten permanent. Sky-IoT-Gateway parametriseres helt enkelt via Webbased Management, direkte på Gateway. Ytterligere Engineering-programvare er ikke nødvendig.

PHOENIX CONTACT AS ble etablert i 1987 og er et datterselskap av PHOENIX CONTACT GmbH & Co. KG i Tyskland, en av verdens ledende virksomheter innen elektronisk interface og industriell automatiseringsteknikk. Selskapet sysselsetter omlag 16 500 medarbeidere i hele verden og har et nettverk med mer enn 55 datterselskaper som ivaretar globalt salg og support. I 2017 var omsetningen på 2,2 milliarder €.

I Norge er det 32 medarbeidere hvorav 29 i Oslo, 1 i Ulsteinvik, 1 i Trondheim og 1 i Porsgrunn. Phoenic Contact lagerfører på sottt hovedkontor mer enn 5.000 artikler og kan derfor betjene kunder med rask, effektiv og teknisk god service.

KUKA Platform_KMP200 crop

Effektiv og fleksibel produksjonsflyt med KUKAs mobile plattform KMP 200

Kravene til kortere reaksjonstid og økt fleksibilitet blir stadig større i dagen

KUKA fortsetter utviklingen av mobile produkter som bidrar til enklere prosesser i produksjonsindustrien.  Nå lanseres den siste i rekken, den autonome plattformen KUKA Mobile Plattform 200, for bruk på produksjonssteder der det er liten plass.

les mer...
ABB smart sensor crop

ABBs smartsensorer bidrar til å løse et av industriens største problemer

Konvensjonell tilstandsovervåkning av motorer er kostbart og tidkrevende

I dag driver motorer og pumper vitale industrielle applikasjoner. Likevel er det ofte vanskelig å vurdere tilstanden til motorene. Smarte sensorer gjør det mulig å være mer effektive og produktive enn før med prediktivt vedlikehold.

les mer...
Edge computer crop

Må øke fokus på IT-sikkerhet blant små- og mellomstore bedrifter

Fremtidens trusler blir mer målrettede og at ny teknologi vil gjøre det enklere

– Siden sikkerheten hos de store bedriftene er blitt bedre, vil angrepene i økende grad komme mot mindre bedrifter. Det nytter ikke bare å sikre de store - alle må bli sikrere, om landet skal bli sikrere, avslutter Malmedal.

les mer...
Powell Nordlandsnett mast crop

Automatiserer store deler av vedlikeholdsjobben

Håper vi å kunne skape mer effektive vedlikeholdsprosesser

Powel har utviklet en programvareløsning som sanntidsovervåker strømnettet og gjør det mulig å automatisere store deler av vedlikeholdsjobben til nettselskapene. Powel Sensor Connect samler og behandler ulike datakilder i strømnettet innenfor en og samme plattform. Dette gir nettselskapene innsikt i den faktiske tilstanden i strømnettet, helt ned på komponentnivå.

les mer...