Capgemini 5GandEdge_Infographic crop

Capgemini har forsterket sin omfattende og brede teknologi- og kompetansebase

Capgemini lanserer bransjespesifikke løsninger basert på 5G og Edge- teknologi

Nye løsninger vil hjelpe organisasjoner å utnytte mulighetene innen 5G og Edge for den digitale transformasjonen. Capgemini investerer i bransjespesifikke løsninger innen Intelligent Industry. Ved å kombinere tekniske løsninger, hovedsaklig innen data, digitalisering og industriell virksomhet, kan virksomheters kommunikasjons-, nettverks-og telekomsektoren skape tjenester som utnytter 5G og Edge bedre.

Dette gir selskaper i flere bransjer og sektorer muligheten til å akselerere innen både innovasjon og effektivitet. Covid-19 skaper et større behov i alle industrier for å etablere en langsiktig digital endringssagenda. Virksomheters evne til å koble til enheter, samle inn, analysere og bruke data blir stadig mer forretningskritisk. Gjennom oppkjøpet av Altran har Capgemini forsterket sin omfattende og brede teknologi- og kompetansebase.

Åpner for nye muligheter

«Vi tror at fremtiden for alle næringer bygges på systematisk og innsiktsbasert bruk av data som genereres i virksomheten», forklarer Karl Thomas Reinertsen, Managing Director for Capgemini Invent i Norge. «Dette krever gode teknologiske løsninger. 5G er mer enn bare en raskere teknologi, eller en iterasjon på 4G. Det er en ny global mobilkommunikasjonsstandard som representerer stor endring for tingenes internett og alle bransjer. Teknologien vil åpne for nye forretningsmuligheter for en rekke bransjer – med innsiktsbaserte produkter, innsiktsbasert drift og innsiktsbasert støtte og tjenester».

Altran, som er en del av Capgemini, forsterker Capgemini sin helhetlige tilnærming til strategifasen av digitaliseringsreisen og har bidratt til å utvikle en rekke 5G-applikasjoner. I Spania har Altran blant annet hjulpet Vodafone med å levere forbedret drift og vedlikehold med Augmented Reality (AR) for raffinerier; sanntidsovervåking av borerobot; søk- og redningsoppdrag med ubemannede luftfartøy (UAVs); og nye havnetjenester, som virtuelle billettkontorer. Dette er eksempler på løsninger som selskapet implementerer løpende og som tilgjengeliggjøres gjennom Capgemini sitt apparat i Norge.

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Autic Rød crop

Autic utvider staben og ansetter ny selger

Jan-Egil Røed er fra 1. mars 2023 ansatt som ny selger i Autic System AS! Dette vil styrke Autic sin salgskapasitet, og sette ytterligere fokus på både nye og eksisterende kundeforhold. Jan-Egil vil sammen med resten av teamet i Autic, tilby markedet og sine partnere innovative produkter innen både hardware og software for automasjon.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...
AMNYTT 2023 02 kolsj crop

AMNYTT 02 2023 er publisert

Digitalisering er ikke et mål, men er reise sier en ledende leverandør. Norsk Industri følger opp med en podkast om; Digitalisering griper i dag inn i hele verdikjeden, og nye produkter, markeder og forretningsområder utvikles. Ny teknologi påvirker også i stor grad markedsmodellene, og mange bedrifter satser betydelige midler i den tjenesteytende og digitale delen av sin virksomhet.

les mer...