Capgemini 5GandEdge_Infographic crop

Capgemini har forsterket sin omfattende og brede teknologi- og kompetansebase

Capgemini lanserer bransjespesifikke løsninger basert på 5G og Edge- teknologi

Nye løsninger vil hjelpe organisasjoner å utnytte mulighetene innen 5G og Edge for den digitale transformasjonen. Capgemini investerer i bransjespesifikke løsninger innen Intelligent Industry. Ved å kombinere tekniske løsninger, hovedsaklig innen data, digitalisering og industriell virksomhet, kan virksomheters kommunikasjons-, nettverks-og telekomsektoren skape tjenester som utnytter 5G og Edge bedre.

Dette gir selskaper i flere bransjer og sektorer muligheten til å akselerere innen både innovasjon og effektivitet. Covid-19 skaper et større behov i alle industrier for å etablere en langsiktig digital endringssagenda. Virksomheters evne til å koble til enheter, samle inn, analysere og bruke data blir stadig mer forretningskritisk. Gjennom oppkjøpet av Altran har Capgemini forsterket sin omfattende og brede teknologi- og kompetansebase.

Åpner for nye muligheter

«Vi tror at fremtiden for alle næringer bygges på systematisk og innsiktsbasert bruk av data som genereres i virksomheten», forklarer Karl Thomas Reinertsen, Managing Director for Capgemini Invent i Norge. «Dette krever gode teknologiske løsninger. 5G er mer enn bare en raskere teknologi, eller en iterasjon på 4G. Det er en ny global mobilkommunikasjonsstandard som representerer stor endring for tingenes internett og alle bransjer. Teknologien vil åpne for nye forretningsmuligheter for en rekke bransjer – med innsiktsbaserte produkter, innsiktsbasert drift og innsiktsbasert støtte og tjenester».

Altran, som er en del av Capgemini, forsterker Capgemini sin helhetlige tilnærming til strategifasen av digitaliseringsreisen og har bidratt til å utvikle en rekke 5G-applikasjoner. I Spania har Altran blant annet hjulpet Vodafone med å levere forbedret drift og vedlikehold med Augmented Reality (AR) for raffinerier; sanntidsovervåking av borerobot; søk- og redningsoppdrag med ubemannede luftfartøy (UAVs); og nye havnetjenester, som virtuelle billettkontorer. Dette er eksempler på løsninger som selskapet implementerer løpende og som tilgjengeliggjøres gjennom Capgemini sitt apparat i Norge.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.