Århusgadekvarteret, der afgrænses af Nordbassinet, Kronløbsbassinet og Kronløbet, realiseres som det første bykvarter med plads til ca. 3.000 beboere og 7.000 arbejdspladser. Planlægningen af Århusgadekvarteret startede i 2009 med gen

Vi må begynne å sammenkoblingen av bygninger, industri og energisysteme

Byene er avgjørende for å nå Paris-avtalen

Selskapene er klare med de lønnsomme teknologiløsningene som kan hjelpe byene til å ta det neste skrittet mot Paris-avtalen. På COP 23-konferansen i Bonn er det dags for handling.

Hvis vi bruker vår energi mer effektivt, kan den levere 40 prosent av den totale reduksjonen av CO2-utslipp som er nødvendig for å holde den globale temperaturstigningen under to grader celsius. Vi kan til og med legge til 35 prosent hvis vi samtidig integrerer fornybar energi i våre energisystemer.

Kampen for bærekraftig utvikling er i byer som bruker 60-80 prosent av verdens energi og avgir 75 prosent av planetens CO2. Og med den massive befolkningsveksten i verdensbyene, som hver dag bringer nye 200.000 innbyggere opp, vil klimaet bare stige.

"Byer er nøkkelen til den grønne transformasjon, hvor vi øke energieffektiviteten og integrere mer og mer fornybar energi. Det er om å gjøre det på en intelligent og effektivt som vi utvide og forbedre byene. Det er allerede gode tiltak og løsninger, drar nytte av både klima og økonomi, som har en kort tilbakebetalingstid og er klare til bruk. Nå må vi akselerere spredningen av dem, sier Kim Fausing, administrerende direktør i Danfoss, og legger til:

"Hvis vi skal lykkes med AF implementering Paris-avtalen, må vi begynne å sammenkoblingen av bygninger, industri og energisystemer -. Som åpnet effektiviteten og integrering av fornybar energi Det Kraev en Strong samarbeid på globalt, nasjonalt og regionalt nivå, og mellom byer, politikere og effektive ære mot denne retten Veien til beste løsninger, og å bryte barrierer som finansiering, politiske incitamenter, kunnskapsdeling og utdanning. "

På konferansen COP 23 deltar Danfoss i det globale klimatoppmøtet. Anton Koller, distriktssjef for fjernvarme, representerer Danfoss og drøfter tirsdag 14. november om hvordan fjernvarme kan bidra til betydelig reduksjon i CO2-utslipp. På samme måte, tirsdag 14. november, presenterer verdensalliansen for effektive løsninger, som Danfoss medgrunnlegger, initiativet til 1000 effektive løsninger.

Allerede er det energieffektive og lønnsomme måter å overholde Paris-avtalen. Tre av dem er tilgjengelige her:

Begrens energiforbruket i bygninger

I dag står bygninger for nesten 40 prosent av det globale energiforbruket. Beregninger viser at rundt 60 prosent av verdens samlede bybygninger enten vil bli bygget eller ombygd innen 2030. Teknologier som avanserte, kompressorer, frekvensomformere, kontrollventiler og radiatortermostater kan kuttes opp til 40 prosent av energiforbruket i kjøle- og varmesystemer. Med en kort tilbakebetalingstid på typisk mindre enn tre år.

I New York, hvor 70 prosent av byens drivhusgasser stammer fra energiforbruk i bygninger, er det satt et ambisiøst mål for å redusere utslippene. Danfoss har dermed hjulpet Empire State Building til å redusere energiforbruket og øke komforten ved installasjon av 6.500 radiatortermostater.

Elektrisk motorstyring

Elektriske motorer bruker for tiden mer enn 50 prosent av verdens strøm, sluttbrukere og industri. De fleste elektriske motorer er ikke utstyrt med frekvensomformere. Dette betyr at de jobber for full kraft uansett behov. Ved å implementere, for eksempel frekvensomformere, kan du redusere energiforbruket i industrimotorer med opptil 40 prosent og redusere åtte prosent av det globale strømforbruket. Tilbakebetalingstiden er typisk to til fire år. I Århus har gjort dette med vannforsyning, og kombinert med biogassproduksjon fra avløpsvann, klart å skape den første energinøytrale vandcyclus for innbyggerne - den første i sitt slag i verden.

Intelligent forbindelse mellom systemer

Vi kan oppnå enda mer når vi tenker på bygninger, industri og energisystemer i en sammenheng. Fjernvarme og volum Kjøling kan koble intelligent MAAD og ved å tilveiebringe energieffektive løsninger kan samle bidrag fra ikke mindre enn 58 prosent av det reduserte støy lave utslipp av CO2, som Kraev energisektoren før 2050. fjernvarmeanlegg kan hjelpe oss å utnytte overskytende varme, kjølekilder og fornybar energi til oppvarming og kjøling av bygninger. Vi kan bruke overskuddsvarm fra kraftverk, industri, datasentre, supermarkeder og avløpsrensningsanlegg. Overdreven varme som bare vil forsvinne i den blå himmelen. Hvis vi brukte all overskuddsvarme produsert av Europa, kunne vi dekke varmenes behov for hele bygningskomponenten på kontinentet. På den andre siden av kloden er en variant av fjernvarmeoppløsning allerede tatt i bruk. I den kinesiske byen Benxi har Danfoss bidratt til å utnytte overskuddsvarmen fra byens betydelige stålindustri. Og det har bidratt til å redusere Benxis årlige kullforbruk med rundt 200.000 tonn - og skapt ren luft.

 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.