SONY DSC

Blir verdens elbilhovedstad

Som en av de hurtigst voksende byene i verden har Oslo store miljøutfordringer. Dette skal blant annet løses med økt bruk av elbiler.

Med drøyt 2 000 på veiene er Oslo verdens elbilhovedstad målt i antall elbiler i forhold til folketallet. Den langsiktige målsettingen er at elbilene skal utgjøre en tredjedel av den totale bilparken i byen.

I løpet av et par år regner kommunen med at de selv vil ha rundt 1 000 elbiler i bruk.

- Dette er noe av det byrådsleder Stian Berger Røsland i Oslo kommune skal snakke om på den nye miljø- og energikonferansen Elektroforum gjennomfører på Eliaden neste år. Dessuten skal adm. direktør Kristin Skogen Lund i NHO fortelle om hvordan teknologibransjen kan bidra til å utvikle fremtidens grønne arbeidsplasser, sier prosjektleder Vigdis Sværen.

- Konferansen, som gjennomføres parallelt med Eliaden, setter søkelyset på energiløsninger i morgendagens energismarte samfunn. Her skal eiendomsselskaper, utbyggere, kommuner, planleggere, arkitekter, rådgivere og leverandører, statlige etater og myndigheter, politikere og andre som påvirker rammebetingelsene i byggebransjen, diskutere hvordan teknologi kan være med på å løse morgendagens utfordringer for å skape et mer energi- og miljøvennlig samfunn.

- Konferansen ser på hvordan elektrobransjen og teknologileverandørene kan bidra med god infrastruktur og effektive energi- og miljøløsninger i byer, tettsteder og bygg, eksempelvis god og effektiv energiforvaltning, energieffektivisering, smarte nett og kritisk infrastruktur. 

Strømkutt

Sammen med Siemens og Bellona har Oslo kommune gjennomført prosjektet ”Ja til det store strømkuttet”. Her var målsettingen å få næringslivet til å kutte unødvendig høye strømregninger. 230 bedrifter sa ja til å se på energiforbruket sitt. Dette prosjektet var en del av Smart City, som Siemens og Bellona i samarbeid med utvalgte byer står bak.

Ifølge rapporten ”Oslo Smart City - En rapport om hovedstadens miljøpotensial” kan Oslo kutte energiforbruket med rundt en tredjedel. Det største kuttpotensialet oppnås ved å energieffektivisere næringsbygg. 85 prosent av utleierne av næringsbygg i Oslo mener det er viktig at lokalene deres bruker så lite energi som mulig.

Oslo kommune har også etablert prosjektet ”Næring for klima”. Dette er et møtested mellom kommunen og virksomheter i hovedstaden, der aktørene kan utveksle erfaringer om klimaprosjekter, spre informasjon om støtteordninger og tiltak og videreutvikle virkemidler for klimakutt.

Sværen peker på at det ikke kun er Oslo kommune som har behov for teknologien og løsningene som blir presentert på konferansen og av utstillerne på Eliaden.

- Dette gjelder alle byer, tettsteder og bygg i Norge.

Mye å bidra med

Konferansesjefen fremhever at teknologibransjen er godt forberedt til å løse fremtidens energi- og miljøutfordringer.

- Det gjelder både teknisk infrastruktur, gode samferdselsløsninger og nye energieffektive bygninger. Alle disse områdene blir belyst på konferansen. Dessuten blir det et teknologitorg, der de besøkende kan se løsninger og møte leverandører og myndigheter.

- Konferansen er en viktig møteplass for hele verdikjeden. Også rådgivere, planleggere og entreprenører har behov for å se helheten i samfunnsutviklingen. Siden konferansen blir gjennomført parallelt med Eliaden har de også direkte tilgang til en rekke utstillere.

Autic assieme_tutti_190 crop

Operatørterminialer med HTML5 basert HMI

Spesielt godt egnet for skipsautomatisering

Operatørterminialer fra Etop500-serien har tatt i bruk nyeste Web-teknologi, for integrasjon med smarttelefoner og nettbrett. Programvaren JMobile JM4WEB er basert på HTML5, som viser dynamiske prosessbilder i elegant vektorgrafikk.

les mer...
Die RDD/RDE-Raumthermostate der Siemens-Division Building Technologies kommen in der zweiten Generation auf den Markt. Die Thermostate bieten ein modernes Design und ermöglichen nun mittels Touch-Bedienelementen eine drucklose Bedienung. Das Sortiment wu

Romtermostater med touch-teknologi

Lanserer en ny generasjon romtermostater

Siemens Building Technologies lanserer en ny generasjon av romtermostater. Etter mer enn ti år på markedet får de nye termostatene nå nytt design, store lettleste displayer og touch-basert betjening.

les mer...
AMNYTT-nr-6-2013#2-1 650

Vi fornyer oss

AMNYTT følger opp den rivende utviklingen som skjer med de digitale medier. Både hjemmesiden vår og magasinet har fra nyttårsskiftet fått ny teknologiplattform.

les mer...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ny daglig leder i Last Mile Communication AS

Ser frem til å ta fatt på arbeidsoppgavene i LMC

Erik Sandsdalen kommer fra stillingen som administrerende direktør i Miros AS og ledet dette selskapet i 18 år. Miros AS er verdens ledende på teknologiløsninger til maritim metrologisk overvåkning.

les mer...