Rittal Blue e+_en _Screenshot crop

Resultatene av felttestene bekrefter ytelsesmålinger som tidligere er gjort

Bilprodusent bekrefter stor energieffektivitet

Med nye Blue e+ serien lanserer Rittal markedets nåværende mest kostnadseffektive kjøleaggregat for kapslinger. Tester utført hos AUDI AG viser at de nye aggregatene møter de forventede energibesparelser.

Besparelsen er på 75 prosent i reelle industrielle driftsforhold. Siden januar 2015 har en felttest pågått hos AUDI AG i Ingolstadt, Tyskland. Målinger er gjennomført i tre av kapslingene som brukes i produksjonen. Det nye kjøleaggregatet Blue e+ sammenlignes i testen med to andre kjøleaggregat fra Rittal: et fra TopTherm Blue e serien som er i bruk i fabrikken, og et eldre kjøleaggregat. Testene er planlagt å vare i ett år.

De første resultatene av felttestene bekrefter de ytelsesmålinger Rittal tidligere har gjort.

– Sammenlignet med dagens TopTherm Blue e-systemet under samme forhold, har vi så langt oppnådd energibesparelse på 75 prosent med Blue e+ kjøleaggregatet for kjøling av dette produksjonskontrollsystem, forklarer Andreas Korn på AUDI AGs Automation Technology Planning Division.

Han legger til: – Med sitt Blue e+ kjøleaggregat setter Rittal definitivt ny standard for energieffektivitet i klimakontroll av kapslinger.

For å forbedre energieffektiviteten har en patentert hybrid teknologi blitt utviklet. Aggregatet arbeider med kompressorkjøling og passiv kjøling i form av heat pipe. Kompressoren er i drift bare når den passive kjølingen ikke lenger er tilstrekkelig. Kompressorkretsen er inverterstyrt hvilket gir mulighet for å tilpasse kjølingen til det aktuelle behovet. Resultatet er at brukeren får en jevn temperatur i kapslingen. Dette sparer ikke bare energi, det forlenger også levetiden til kompressoren.

Blue e+ serien dekker effektområdet opp til 6 000 watt (tidligere opp til 4 000 watt). På grunn av den innovative inverter teknologien støtter aggregatet flere spenninger. Dermed kan de lett brukes over hele verden. UL-godkjenning tillater bruk av kjøleaggregater i USA uten ytterligere sertifisering.

TFT-skjerm på forsiden viser all relevant informasjon. Systemmeldinger vises også i displayet. Standardiserte kommunikasjonsgrensesnitt sikrer enkel integrering i et produksjonsanleggs overvåkingssystem og forenkler vedlikehold. Brukeren kan koble til systemet via en USB-kontakt eller via grensesnittet for Near Field Communication (NFC). Oppkobling skjer da til en smarttelefon med en installert app som gir mulighet til å arbeide med parametere og innstillinger.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.