Beckhoff

Beckhoff lanserer TwinCAT Chat som integrerer LLM i utviklingsmiljøet

Rask og effektiv gjennom AI-støttet utvikling. Med TwinCAT Chat kan store språkmodeller (LLM) som ChatGPT fra OpenAI enkelt brukes i TwinCAT XAE-utviklingsmiljøet for å utvikle prosjekter. Effektivitetspotensialet kan dermed utnyttes, fra kontrollerprogrammering til bedriftsledelse.

Store språkmodeller gir en rekke fordeler for både automasjonsingeniører og bedriftsledelse. For automasjonsingeniører har LLM-er potensial til å revolusjonere utviklingsprosessen ved automatisk å generere og fullføre kode. Dette fremskynder hele prosessen. I tillegg kan du til og med la LLM-er lage personlige veiledninger og spesifikt be om løsninger på problemer som oppstår. Fra et bedriftsledelsesperspektiv fremmer LLM kunnskapsoverføring i organisasjonen. De kan fungere som en sentral kunnskapsbase, lagre verdifull informasjon og gjøre den tilgjengelig ved behov. I tillegg kan LLM-er avlaste presset på supportteamet ved å fungere som det første kontaktpunktet for kundehenvendelser.

TwinCAT Chat ble utviklet for å dypt integrere LLM-er i programutvikling, noe som gir brukerne en klar fordel sammenlignet med å bruke ChatGPT tradisjonelt i en nettleser, for eksempel. Dette forenkler utviklingsprosessen betydelig, da kommunikasjon og kodeutveksling er sømløst integrert. Videre har den grunnleggende initialiseringen av LLM blitt skreddersydd spesifikt for TwinCAT-forespørsler. Du kan dermed stille spesifikke spørsmål direkte og trenger ikke å fortelle LLM at du bruker TwinCAT først og at kodeeksemplene forventes i strukturert tekst. I tillegg kan den genererte koden enkelt overføres, noe som ikke bare sparer utviklere for tid, men også forhindrer feilene som oppstår ved overføring av kode manuelt. For effektiv interaksjon med TwinCAT Chat kan enkle forhåndstestede forespørsler med ett klikk brukes som er spesielt utviklet for å forbedre brukerens arbeidsflyt. Annet pågående utviklingsarbeid inkluderer automatisert oppretting av TwinCAT HMI-kontroller og et chatbot-grensesnitt til det omfattende Beckhoff-dokumentasjonssystemet.

 

itSMF SigMa crop

En viktig møteplass for AI og digital transformasjon

Signe-Marie ser frem til å ta i mot folk til workshops og på itSMF-konferansen

Vi er på full fart inn i en ny teknologisk revolusjon. Deet er ingen tvil om at kunstig intelligens er en disruptiv teknologi – som vi må forhode oss til. På itSMF-konferansen 6 vil over 30 internasjonale eksperter ta for seg både problematiske sider og de enorme mulighetene som oppstår i den digitale tidsalderen.

Emerson ASCO_327C_Group crop

Emerson-magnetventil med høy strømning øker pålitelighet og driftseffektivitet

ASCO-serien 327C magnetventil har et direktevirkende design med høy strømning for overlegen strømningskontroll og driftssikkerhet. Emerson har introdusert en ny ASCO-serien 327C magnetventil med et direktevirkende design for høy strømning som leverer et overlegent strømning/kraft-forhold sammenlignet med lignende ventiler. 

E&H Template Test

Kjetil Gulliksrud ansatt som Sales Engineer i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Kjetil Gulliksrud som Sales Engineer. Kjetil tiltrådte stillingen i februar og er lokalisert på våre kontorer i Sandefjord og Tranby.

Karsten Moholt crop

IKM KJØPER Karsten Moholt AS og Aquamarine AS

IKM Gruppen AS har signert en avtale med Remold Invest AS om kjøp av 100% av aksjene i Moreld AS med datterselskaper, herunder Karsten Moholt AS og Aquamarine AS. Moreld AS er etter salget av flere virksomheter og en omstrukturering omdannet til et holdingselskap som eier selskapene Karsten Moholt AS, Aquamarine AS, Teknisk AS, More Holdco KM AS, AO Holdco AS og More Asset AS. Disse selskapene omsatte for 470 MNOK i 2023 (ureviderte tall).