AxFlow SulfiLogger Sensor crrop

Måleren er spesielt aktuell for landbaserte oppdrettsanlegg

AxFlow satser på Akvakultur med H2S-måleren fra Sulfilogger

AxFlow holder til på Lysaker utenfor Oslo og leverer pumper, instrumentering, ventiler og service til blant annet VA-, Industri- og Offshore-markedet. Nå satser de stort på Akvakultur og tilbyr en bred portefølje av pumper, ventiler og ulike måleinstrumenter.

Som et viktig produkt i porteføljen introduserer AxFlow H2S-måleren Sulfilogger, som med god nøyaktighet kan måle den giftige H2S-gassen både i luft og i vann. Måleren er spesielt aktuell for landbaserte oppdrettsanlegg hvor fiskehelse aldri har vært mer dagsaktuelt som i disse dager.

Ny prosjektleder for Akvakultur

AxFlow introduserte Sulfilogger på AquaNor i september med stor suksess og har opplevd mye respons fra markedet etter denne messen. I tillegg til ekspertisen bedriften allerede har innen måleinstrumenter, valgte AxFlow å styrke staben med å engasjere Maria Wathne som prosjektleder for Akvakultur. På tross av sin unge alder, har Wathne lang erfaring i bransjen samt at hun har erfaring med H2S-måleren Sulfilogger fra tidligere prosjekter. 

  • Vi har allerede levert pumper, ventiler og instrumentering til flere industrier innen Akvakultur, men ønsket nå å gjøre oss enda mer synlig for mulige kunder og samarbeidspartnere. AxFlow er kjent for sine måleinstrumenter og spesifikk H2S-måling er et naturlig tilskudd til produktmiksen vår. Vår ekspertise er vårt konkurransefortrinn, så vi er svært fornøyde med å få Maria Wathne som allerede har kompetanse og erfaring med Sulfilogger i oppdrettsanlegg med på laget, sier avdelingsleder Stig Skarstein.
  • Jeg er begeistret over å kunne arbeide med AxFlows produktportefølje og Sulfilogger mot Akvakultur. Jeg har arbeidet med Sulfilogger over lengre tid og vet hvor viktig kontinuerlige og pålitelige målinger er. Sammen med AxFlow kan vi nå tilby næringen kunnskap og en bred portefølje av måleinstrumenter. Jeg gleder meg til reisen videre, sier Maria Wathne.

Måling av Hydrogensulfid

Fiskehelse og laksedødelighet er dagsaktuelle temaer og på et av oppdrettskonferansene i høst kom H2S opp som årsak nummer tre til fiskedødelighet i landbaserte anlegg. Systematisk og nøyaktig måling anses som viktige faktorer for å kunne igangsette rette tiltak i god til før fiskedødelighet inntreffer. Sulfilogger er en av få loggere som har muligheten til å måle H2S i vann. Les mer om Sulfilogger på www.axflow.no.

 

Endress Johnny_Løff crop

Johnny André Løff ansatt som Business Driver Service & Solutions i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge er i sterk vekst og har ansatt Johnny André Løff som Business Driver Service & Solutions. Johnny tiltrådte den nye stillingen i mars og vil i rollen ha ansvaret for forretningsutvikling og salg innenfor Service og Solutions porteføljen.

Pepperl Visunet crop

Større fleksibilitet med nye alternativer for HMI-serien VisuNet FLX

Serien også kan brukes i utvidede temperaturområder fra -20 °C til +50 °C

Visunet HMI-system blir enda bedre. Nå kan det leveres med innebygget RFID-leser for enklere adgangskontroll og utvidet temperaturområde for bruk i krevende industrielle omgivelser. Den modulære VisuNet FLX HMI-plattformen fra Pepperl+Fuchs står for maksimal fleksibilitet. 

 

Hydrogen pro crop

HydrogenPros partner, DG Fuels offentligjør strategisk samarbeid med Air France-KLM

HydrogenPro strategiske samarbeidspartner, DG Fuels annonserte fredag 10 November en strategisk samarbeidsavtale med Air France-KLM. Sistnevnte har investert i DG Fuels for å bidra til nødvendig arbeid for å nå endelig investeringsbeslutning (FID). Gruppen har investert USD 4,7 mill i produsenten av «Sustaianable Aviation Fuel»

ABB besparelse crop

Energianalyse av motordrifter i industrien avdekker et sparepotensiale på 2,1 TWt

En gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent

I perioden juni til september 2023 gjennomførte ABB energianalyse på mer enn 2000 elektriske motorer med tjenesten ABB Energy Appraisal, og resultatet indikerer en gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent. Det tilsvarer et sparepotensiale på mer enn 2,1 terrawatt-timer (TWt), basert på en antatt levetid på 20 år.