Epaln-Mini-configurators-cr

Fordelaktig for brukere: erfaring fra makrobruk er tilstrekkelig.

Automatisk skjemategning

Med Eplan Cogineer er automatisk opprettelse av elskjema en barnelek. Eplan presenterer en helt ny programvare for enkel konfigurasjon ved Hannover Messen. Løsningen er enkel i bruk og gir imponerende resultater. Eplan Cogineer er også fullstendig integrert i Eplan plattformen.

Du trenger bare grunnleggende kunnskaper om hvordan du bruker makroer.

– Eplan Cogineer, automatisk opprettelse av diagrammer, blir introdusert. Senior visepresident for produkter og utvikling, Dieter Pesch, forklarer: «Vi har utviklet en løsning som er enkel å bruke, men samtidig veldig innovativ når det gjelder funksjonalitet.» En mekatronisk regelbok og konfigurasjonsgrensesnitt kan kombineres uten avanserte programmeringskunnskaper. Fordelaktig for brukere: erfaring fra makrobruk er tilstrekkelig. Det er makroene som utgjør grunnlaget for opprettelse av sett og regler. Ingen endringer er nødvendig i måten man utfører arbeidet på. Resultatene er overbevisende: en fleksibel løsning for alle, som sparer både tid og penger. «Ett hundre prosent kontinuitet fra design til konstruksjon gjør at Eplan Cogineer-brukere kan behandle kundeprosjekter uten forsinkelser», tilføyer Pesch. «Og det gjør dette fullstendig uavhengig av personen som er involvert i prosessen.» De grunnleggende egenskapene til Eplan Cogineer er meget tidsbesparende på grunn av den automatiske diagrammopprettelsen, samtidig som kvaliteten forbedres ved at man unngår feil.

Mer effektivt og høyere kvalitet

Eplan Cogineer kan genere fullstendig elskjema med bare ett museklikk. Dette gir to avgjørende fordeler. For det første oppnås feilfri implementering av de definerte reglene og strukturene, noe som garanterer dokumentasjon av høy kvalitet. For det andre kan flere prosjekter utvikles i løpet av den samme tiden enn tidligere, da man sparer tid på sider og makroer som tidligere måtte klippes og limes inn. Eplan Cogineer tilbyr kontinuitet fra strukturering til implementeringen, og det støtter samsvar med normer og standarder. Dette sikrer størst mulig presisjon og maksimal effektivitet. Det først prosjektet kan genereres i løpet av veldig kort tid, delvis takket være det enkle brukergrensesnittet.

«Lære ved å gjøre» er brukernes prinsipp. Eplan Cogineer er designet for å være et enklere verktøyet å implementere både for sporadiske og hyppig brukere, de kan konfigurere og generere prosjektene i Eplan Electric P8. Det betyr ingenting om maskiner og anlegg allerede har blitt strukturert i henhold til funksjonelle aspekter eller til et systemspesifikt perspektiv. Blanding av tradisjonelle arbeidsmetoder og konfigurasjoner, for eksempel med manuelle og konfigurerbare underprosjekter, kan kombineres etter behov.

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...