Autic RCO-6100 Boks-PC crop

To interne SSD diskene kan kombineres med ytterligere to diske

Autic System AS lanserer en ny serie RCO-6100 boks PC

Serien støtter opp til 9. generasjon Coffee Lake Refresh, med Q370 chipset. Selv med markedets kraftigste CPU innen sitt segment, er den vifteløst uten bevegelige deler. PC-en tåler temperaturer fra -25°C opp til 70°C.

For enkelt å kunne tilpasse ulike prosesser kan den utvides med IO kort som LAN/POE/10G eller 4/5G kommunikasjon. To av USB portene er av typen USB 3.2 med en overføringshastighet på hele 10 Gbps.

Nok internminne er viktig for krevende anvendelser. RCO-6100 kan derfor leveres med opp til 64 GB RAM.

De to interne SSD diskene kan kombineres med ytterligere to disker, som er enkelt tilgjengelig fra front av boks PC-en. Dersom man ønsker maksimal sikkerhet for lagrede data, kan diskene konfigureres som Raid. Dette medfører at de operer i redundans for hverandre. Diskene kan settes inn eller fjernes, med spenning påsatt.

PC-en er utstyrt med 3 tilkoblinger for Monitorer i form av DP og DVI-I porter, som gir en oppløsning på opp til 4K.

RCO-6100 passer utmerket til bruk i kjøretøy med mulighet for CAN/GPS. Den kan forsynes med spenning fra 9 til 48VDC.

For mer informasjon, se www.autic.no

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.