Njord A Thomas Sola - Statoil crop

Kontrakten omfatter de fleste av segmentene Autek jobber i. Foto Thomas Sola

Autek tildelt feltinstrument kontrakten til NJORD A PLATFORM UPGRADE Prosjekt

Autek har blitt tildelt av Kværner på vegne av Equinor kontrakten for Felt Instrumentering. Dette er en strategisk meget viktig kontrakt for Autek

Vi etablerte oss i Stavanger da oljeprisen var lav, og nå har vi vunnet en stor kontrakt, sier Helge Larsen. Han er avdelingsleder i Stavanger for drammensfirmaet Autek, en familiebedrift som leverer produkter og tjenester innen trykk-, temperatur-, nivå- og gjennomstrømmingsytemer innen olje og gass.  – Vårt firma valgte å satse selv om oljenedturen fortsatte. Det har betalt seg nå, sier Larsen.

I kontrakten inngår:

  • trykk
  • temperatur
  • nivå
  • flow Instrumentering  
  • samt sammenstilling / montasje av systemer.

Kontrakten omfatter de fleste av segmentene Autek jobber i, kommenter Helge Larsen, avdelingsleder Autek Vest.

Vi får med denne tildelingen anledning til å utøve vår tekniske ekspertise sammen med å bevise våre styrker innen prosjekt gjennomføring, fleksibilitet og dokumentasjonsarbeid. Autek er virkelig stolte og ydmyke av den tilliten vi blir vist med signeringen og ser frem til et fruktbart samarbeid og gjennomføring av prosjektet.

Denne type oppdrag er vår organisasjon virkelig rigget for, avslutter Larsen entusiastisk. Arbeidet er allerede i gang og strekker seg frem til 2020.

Njord er et oljefelt i Norskehavet, 30 km vest for Draugen. Njord A-plattformen ble satt i drift i 1997, men stengt ned i 2016 på grunn av strukturelle problemer med plattformen. Den skal settes i gang igjen i 2020, og skal også betjene satellittfeltet Hyme.

 

KUKA Platform_KMP200 crop

Effektiv og fleksibel produksjonsflyt med KUKAs mobile plattform KMP 200

Kravene til kortere reaksjonstid og økt fleksibilitet blir stadig større i dagen

KUKA fortsetter utviklingen av mobile produkter som bidrar til enklere prosesser i produksjonsindustrien.  Nå lanseres den siste i rekken, den autonome plattformen KUKA Mobile Plattform 200, for bruk på produksjonssteder der det er liten plass.

les mer...
ABB smart sensor crop

ABBs smartsensorer bidrar til å løse et av industriens største problemer

Konvensjonell tilstandsovervåkning av motorer er kostbart og tidkrevende

I dag driver motorer og pumper vitale industrielle applikasjoner. Likevel er det ofte vanskelig å vurdere tilstanden til motorene. Smarte sensorer gjør det mulig å være mer effektive og produktive enn før med prediktivt vedlikehold.

les mer...
Edge computer crop

Må øke fokus på IT-sikkerhet blant små- og mellomstore bedrifter

Fremtidens trusler blir mer målrettede og at ny teknologi vil gjøre det enklere

– Siden sikkerheten hos de store bedriftene er blitt bedre, vil angrepene i økende grad komme mot mindre bedrifter. Det nytter ikke bare å sikre de store - alle må bli sikrere, om landet skal bli sikrere, avslutter Malmedal.

les mer...
Powell Nordlandsnett mast crop

Automatiserer store deler av vedlikeholdsjobben

Håper vi å kunne skape mer effektive vedlikeholdsprosesser

Powel har utviklet en programvareløsning som sanntidsovervåker strømnettet og gjør det mulig å automatisere store deler av vedlikeholdsjobben til nettselskapene. Powel Sensor Connect samler og behandler ulike datakilder i strømnettet innenfor en og samme plattform. Dette gir nettselskapene innsikt i den faktiske tilstanden i strømnettet, helt ned på komponentnivå.

les mer...