NORD_drive_system ATEX crop

Eksplosjonsbeskyttede drivsystemene kan brukes i støvmiljøer i kategori 2D og 3D

ATEX-tilpassede drivsystemer – garantert ytelse

Brennbare gasser og støv utgjør en alvorlig sikkerhetsrisiko for personell og maskiner i både kjemisk-, legemiddel- og næringsmiddelindustri. NORD DRIVESYSTEMS har vært en sertifisert produsent i mange år.

Siden 2003 har produktutvalget deres inkludert ATEX-tilpassede drivløsninger som støv- og gasseksplosjonsbeskyttede motorer, girenheter og elektronisk drivteknologi for sone 1, 2, 21 og 22.
 
NORD DRIVESYSTEMS leverer spesialtilpassede drivsystemer i samsvar med EU-direktivet 2014/34/EU og IEC Ex for bruk i potensielt eksplosive miljøer. Drivspesialisten har mange års erfaring med beskyttelse mot gass- og støveksplosjoner, og har i over ti år produsert eksplosjonsbeskyttede motorer som oppfyller selv de strengeste kravene. De eksplosjonsbeskyttede drivsystemene kan brukes i støvmiljøer i kategori 2D og 3D (sone 21 og 22) samt gassmiljøer i kategori 2G og 3G (sone 1 og 2). Kombinert beskyttelse mot støv-/gasseksplosjoner er også tilgjengelig.

NORD leverer applikasjonsspesifikke drivløsninger med individuelle konfigurasjoner og utstyrsspesifikasjoner, fra et SAP-støttet modulsystem med validerte konfigurasjonsprosesser i samsvar med ISO 9001. NORD beregner individuelt ved å teste ATEX-samsvaret på grunnlag av kundens spesifikasjoner, og leverer i tillegg et tilpasset typeskilt. Vedlikeholdsintervallene for den spesifikke applikasjonen kan trykkes på typeskiltene ved behov.

Selskapet tilbyr fleksible drivkonsepter med motorer som er skreddersydde for bruk med omformere, samt muligheten til IEC- og NEMA-motormontering. I mange tilfeller kan motoren monteres direkte på girenheten for en ekstra kompakt løsning. Forskjellig ekstrautstyr kan integreres avhengig av eksplosjonsbeskyttelsessonen, f.eks. ekstern vifte, baksperre og brems. NORDs sortiment med eksplosjonsbeskyttede produkter inkluderer systemer for omgivelsestemperaturer på opptil +60 °C, og leveres over hele verden med dokumentasjon på over 20 språk.

NORD DRIVESYSTEMS jobber svært tett med Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB) og DEKRA EXAM GmbH for å holde produksjons-, inspeksjons- og produktkvaliteten på høyeste nivå. Alle motorer i kategori 2 har typetestsertifisering. Eksplosjonsbeskyttede drev fra NORD brukes i nesten alle industrisektorer og i et stort antall forskjellige applikasjoner, f.eks. til å drive pumper, røreverk og løfteutstyr.

 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.