NORD_drive_system ATEX crop

Eksplosjonsbeskyttede drivsystemene kan brukes i støvmiljøer i kategori 2D og 3D

ATEX-tilpassede drivsystemer – garantert ytelse

Brennbare gasser og støv utgjør en alvorlig sikkerhetsrisiko for personell og maskiner i både kjemisk-, legemiddel- og næringsmiddelindustri. NORD DRIVESYSTEMS har vært en sertifisert produsent i mange år.

Siden 2003 har produktutvalget deres inkludert ATEX-tilpassede drivløsninger som støv- og gasseksplosjonsbeskyttede motorer, girenheter og elektronisk drivteknologi for sone 1, 2, 21 og 22.
 
NORD DRIVESYSTEMS leverer spesialtilpassede drivsystemer i samsvar med EU-direktivet 2014/34/EU og IEC Ex for bruk i potensielt eksplosive miljøer. Drivspesialisten har mange års erfaring med beskyttelse mot gass- og støveksplosjoner, og har i over ti år produsert eksplosjonsbeskyttede motorer som oppfyller selv de strengeste kravene. De eksplosjonsbeskyttede drivsystemene kan brukes i støvmiljøer i kategori 2D og 3D (sone 21 og 22) samt gassmiljøer i kategori 2G og 3G (sone 1 og 2). Kombinert beskyttelse mot støv-/gasseksplosjoner er også tilgjengelig.

NORD leverer applikasjonsspesifikke drivløsninger med individuelle konfigurasjoner og utstyrsspesifikasjoner, fra et SAP-støttet modulsystem med validerte konfigurasjonsprosesser i samsvar med ISO 9001. NORD beregner individuelt ved å teste ATEX-samsvaret på grunnlag av kundens spesifikasjoner, og leverer i tillegg et tilpasset typeskilt. Vedlikeholdsintervallene for den spesifikke applikasjonen kan trykkes på typeskiltene ved behov.

Selskapet tilbyr fleksible drivkonsepter med motorer som er skreddersydde for bruk med omformere, samt muligheten til IEC- og NEMA-motormontering. I mange tilfeller kan motoren monteres direkte på girenheten for en ekstra kompakt løsning. Forskjellig ekstrautstyr kan integreres avhengig av eksplosjonsbeskyttelsessonen, f.eks. ekstern vifte, baksperre og brems. NORDs sortiment med eksplosjonsbeskyttede produkter inkluderer systemer for omgivelsestemperaturer på opptil +60 °C, og leveres over hele verden med dokumentasjon på over 20 språk.

NORD DRIVESYSTEMS jobber svært tett med Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB) og DEKRA EXAM GmbH for å holde produksjons-, inspeksjons- og produktkvaliteten på høyeste nivå. Alle motorer i kategori 2 har typetestsertifisering. Eksplosjonsbeskyttede drev fra NORD brukes i nesten alle industrisektorer og i et stort antall forskjellige applikasjoner, f.eks. til å drive pumper, røreverk og løfteutstyr.

 

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...