Kolasj 718 crop

Svaret er å utvikle så effektive produksjonsløsninger som mulig.

AMNYTT nr. 7 2018 er distribuert

Hvor går utviklingen - 2018 har vært et godt år for mange i norsk industri. Mange indikatorer peker i positiv retning også i 2019. Men det er en rekke usikkerhetsmomenter. Det er mange år siden vi har hatt en så stor usikkerhet om hvordan internasjonal handle ville utvikle seg.

Mye av usikkerheten skyldes kun politiske forhold. Men de får store påvirkninger på oljepris og internasjonal handel. Som igjen kan gi merkbare ringvirkninger i norsk industri

Hva kan norske bedrifter gjøre for å sikre arbeidsplassene under de usikre forhold som nå råder?

Svaret er å utvikle så effektive produksjonsløsninger som mulig. Både menneskelige ressurser, teknologiske løsninger og organisering må være av ypperste klasse. Det norske samfunnet rår over kompetanse som skal til for å få frem internasjonalt konkurransedyktige arbeidsplasser. Flere av AMNYTT reportasjer er fra bedrifter som har evnet å utvikle produksjonsløsninger som hevder seg i den internasjonale konkurransen.

Last ner AMNYTT 7 2018 her

 

Jan Eirik Schiøtz

Oppdag Industri 4.0 med intelligente Drives

I dag er frekvensomformere mer enn bare kraftprosessorer. Frekvensomformere kan fungere som sensorer og datainnsamling, som behandler, lagrer og analyserer data, og er derfor viktige elementer i moderne automasjonssystemer.

les mer...
KUKA rask crop

Roboter. Det er en for hver jobb, hvordan velge riktige den riktige

Roboter kommer nå i mange størrelser og konfigurasjoner, med to til syv akser. De kan gjøre enkelt eller komplisert arbeid, til og med kirurgi. For både fabrikk og prosessautomatisering, det er en som passer omtrent alle applikasjoner eller budsjett – hvor som helst kan produktiviteten forbedres ved å automatisere bevegelse av verktøy eller nyttelast, eller utføre produksjon oppgaver bedre eller raskere.

les mer...
672422310

Kunstig intelligens og personvern – et komplekst landskap

Mens kunstig intelligens (KI) gir oss utrolige muligheter, står vi også overfor utfordringer når det gjelder personvern. KI-algoritmer lærer av store mengder data, inkludert sensitive personopplysninger, og dette kan true brukernes personvern.

les mer...
Phoenix click crop

Konfeksjonering av kraftige pluggforbindere blir verktøyløs

Ved konfeksjonering av kabeltrær og ved automasjonskapbygging påvirker de manuelle arbeidstrinnene kostnadene i stor grad. Derfor er det her en sterk etterspørsel etter produkter som gjør konfeksjoneringen av kraftige pluggforbindere raskere og enklere. 

les mer...