AMNYTT 07 21 kolasj crop

AMNYTT 07 2021 er distribuert

Skal vi evne å utnytte mulighetene som finnes i digitaliseringen og få til en vellykket grønn omstilling i industrien, må det mer en fagre ord til for å lykkes. Intensjonene er gode, og regjeringen har mulighet til å hente erfaring fra næringslivet. Erfaring som bør sikre nødvendig informasjon om hvor skoen trykker og hva som bør gjøres

Oppmerksomheten er i det siste året økt mye når det gjelder FNs bærekraftsmål. I fler og fler firmapresentasjoner blir en eller flere av de 17 målsettingen tatt med. Men så langt er det få selskaper som virkelig kan vise til helt konkrete tiltak som er gjennomført. Det gjelder fra komponentprodusenter til sluttbrukere. Men det er en positiv utvikling. Grunnlaget for en god utvikling er kompetanse.

Samlokalisert med Katapulten i Bygning 5 i Raufoss Industripark finner vi Læringsfabrikken. Avansert teknologi, 1500 kvadratmeter med utstyr for over 110 millioner kroner danner grunnen. En møteplass for bedrifter, fagfolk, fagskolestudenter, lærlinger, elever og ungdomsskoleelever. – Det fine er at vi med dette har mange ulike brukergrupper på utstyret.

Dette er to av sakene vi presenterer i AMNYTT 07 2021. 

Last ned magasinet her.

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.