AMNYTT 07 21 kolasj crop

AMNYTT 07 2021 er distribuert

Skal vi evne å utnytte mulighetene som finnes i digitaliseringen og få til en vellykket grønn omstilling i industrien, må det mer en fagre ord til for å lykkes. Intensjonene er gode, og regjeringen har mulighet til å hente erfaring fra næringslivet. Erfaring som bør sikre nødvendig informasjon om hvor skoen trykker og hva som bør gjøres

Oppmerksomheten er i det siste året økt mye når det gjelder FNs bærekraftsmål. I fler og fler firmapresentasjoner blir en eller flere av de 17 målsettingen tatt med. Men så langt er det få selskaper som virkelig kan vise til helt konkrete tiltak som er gjennomført. Det gjelder fra komponentprodusenter til sluttbrukere. Men det er en positiv utvikling. Grunnlaget for en god utvikling er kompetanse.

Samlokalisert med Katapulten i Bygning 5 i Raufoss Industripark finner vi Læringsfabrikken. Avansert teknologi, 1500 kvadratmeter med utstyr for over 110 millioner kroner danner grunnen. En møteplass for bedrifter, fagfolk, fagskolestudenter, lærlinger, elever og ungdomsskoleelever. – Det fine er at vi med dette har mange ulike brukergrupper på utstyret.

Dette er to av sakene vi presenterer i AMNYTT 07 2021. 

Last ned magasinet her.

Elteco nye crop

Personalnytt fra Elteco

Fra venstre; Inge Fuglset, Kristin Kraby Skjøldt og Vibeke Lundsholt Bjerke

Som alle andre firmaer og privatpersoner har vi i Elteco vært igjennom to svært spesielle år i 2020 og 2021. Koronapandemien har preget hele samfunnet. Den har gjort at vi har måttet ta mange grep og få til kreative løsninger for å etterkomme smittevernregler, samtidig som bedriften skal drives mest mulig normalt. 

 

les mer...
Vard_Bilde crop

Tett samarbeid for utvikling av helautomatisk fôringssystem

Phoenix Contact, Maritech Systems og Vard Aqua Sunndal AS har samarbeidet i utviklingen av Vard Aqua sin nye generasjon fôringssystemer, med blant annet helautomatiske fôringsroboter og fôringsautomater. Vard Aqua har levert velkjente fôringsprodukter siden 1985, men har nå tatt den nye generasjonen til et nytt nivå hva gjelder automatisering.

Phoenix Contact har levert komponenter samt vært med på utviklingen av HMI-løsningen for enkel oversikt av anlegget.

les mer...
Goodtech Bekas crop

Bergen Elektrokompetanse AS overtar Goodtech sitt tavleverksted på Os

Viderefører de gode tradisjonene tavlevirksomheten har bygget opp

Goodtech har signert en avtale med Bergen Elektrokompetanse AS (BEKAS) om å overta tavlevirksomhet på Os fra 31.1.2022. Transaksjonen er i tråd med selskapets strategiske handlingsplan, hvor selskapet skal fokusere og styrke Goodtech innen kjernevirksomheten robotikk, automasjon og digitalisering.

les mer...
AVEVA_photo_Control-Room_crop

Wonderware Scandinavia bytter navn til AVEVA Select Scandinavia

Vil øke verdien AVEVA Select Scandinavia gir til sine kunder

Samtidig utvides samarbeide med AVEVA. Etter 20 år under navnet Wonderware Scandinavia, starter nå et nytt kapittel som AVEVA Select Scandinavia. Alliansen med AVEVA er nok en bekreftelse på selskapenes solide og langvarige samarbeid. Som AVEVA Select-partner kan Wonderware Scandinavia levere hele AVEVAs produktportefølje av ledende industrielle programvareløsninger for økt bærekraft og lønnsomhet. 

les mer...