AMNYTT 04 2022 kolasj crop

AMNYTT 04 2022 er publisert

Det er stor oppmerksomhet rettet mot det grønne skifte og digitalisering. Dette er to temaer som ungdommen er interessert i. Alle bruker digitale verktøy og hjelpemidler i dag. Teknologien tas for gitt, på grunn av svært gode og effektive brukergrensesnitt. Noen, men få, er nysgjerrig på hvorledes mobilen, nettbrettet eller internett fungerer. I det daglige virke er vi alle avhengig av denne teknologien.

Når det gjelder det grønne skifte mener jeg vi har enda større muligheter til å få ungdommen til å se på industrien som en attraktiv og fremtidsrettet arbeidsplass. Ungdommens engasjement er stort, og jeg tror dypt følt for mange. Vår oppgave er å få samfunnet til å forstå at løsningen på miljøutfordringene er ikke å legge ned all eksisterende industri, med mindre man ønsker er voldsom reduksjon i levestandard og redusert velferdstilbud. Løsningen er å utnytte all tilgjengelig teknologi til å gjøre industrien CO2 nøytral. Vi trenger mennesker med pågangsmot, kreativitet og innsatsvilje i kombinasjon med gode tekniske kunnskaper.

Denne utgaven av AMNYTT har reprotsje fra to store bransjesamlinger, Elaiden og Hannover Messe. Det har skjedd interessant teknologiutvikling under pandemien.

Last ned AMNYTT 04 2022 her.

P F CB10-iolink crop

Maksimal fleksibilitet der det er lite plass

Modulene kan kobles direkte til en IO-Link-master

Nye CB10 I/O-tilkoblingsmoduler med IO-Link fra Pepperl+Fuchs. Trykknappbokser, varsellamper og standard sensorer brukes i en rekke industrielle applikasjoner.

les mer...
Mikro tunneler crop

Smart sensorsystem påviste mikroplast

Sensorbasert system for overvåkning av tunnelvaskevann

Smarte sensorer påviste mikroplast. – Viser at sensorer kan avdekke stoffer og miljøgifter de egentlig ikke kan måle, sier miljøgeolog Jørgen Engebretsen. Cautus Geo er et av Europas ledende teknologifirmaer innen automatisk overvåking av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø.

les mer...
eaton-pkz-and-dil-with-push-in-terminals-crop

Eaton utvider utvalget av motorvernbrytere og kontaktorer

Leggee til nye enheter med push-in-klemmer

Eaton utvider porteføljen innen motorvernbrytere, motorstartere og kontaktorer ved å lansere flere varianter med push-in-teknologi. Dermed skrus produktiviteten opp flere hakk.

les mer...
Rital RiP crop

Rittal RiPanel: Konfigurator i ny versjon

Skreddersydde løsninger er mulig

Enklere enn noen gang å konfigurere og bestille skap. Komplekse produkter som skapsystemer planlegges enkelt i 3D, konfigureres individuelt og bestilles raskt, takket være direkte prisinformasjon. For systemplanleggere er dette nå enda enklere.

les mer...