Schneider Aqua crop

Satte pris på å kunne diskutere faglige spørsmål ansikt til ansikt

Alle spør etter automatiseringsløsninger

Oppdrettsnæringen har gått gjennom en sterk industrialisering de seneste årene. Denne trenden er svært tydelig på fagmessen Aqua Nor 21, som arrangeres denne uken i Trondheim. Teknologien som nå tas i bruk for å sikre god velferd, høy kvalitet og effektiv produksjon er blant leverandørenes fremste teknologiske løsninger.

AMNYTT fikk samme tilbakemeldinger fra ledende kontroll og instrumenteringsleverandører; de besøkende spør etter våre mest avanserte løsninger. Det mest interessante er at vi får god respons når vi presenterer våre løsninger. Bransjen har helt tydelig hevet sin kompetanse på moderne automatisering og IIoT løsninger. Fler og fler operatører utnytter nå fleksibiliteten skybaserte løsninger gir.

Produksjonseffektive løsninger

JFKnudtzen med Rockwell Automation fulle produktportefølje, Schneider Electric med EcoStruxure, Phoenix Contact og Wago fortalte alle at fikk gode tilbakemeldinger på sine systemer. Både Schneider Electric og Phoenix Contact vise løsninger som er utviklet med partnere som har god kompetanse innen oppdrett.

JFK Aqua 300.jpg

Med økt instrumentering er målsettingen å redusere råvareforbruket, sikre at fisken unngår sykdom slik at de er så friske som overhode mulig, og effektivisere hele produksjonslinjen.

Tormatic presenterte sin Aqua TROLL 600 som er en skalerbar multiparameter sonde med pluggbare smartsensorer. Dagens løsning kan ha fire sensorer og om kort tid kommer en variant som har mulighet til seks forskjellige sonder. Det er nærmere 20 forskjellige fysiske og kjemiske egenskaper som kan måles. Det er parametere som hjelper oppdretteren å sikre god helse på fisken. Weidmüller har etablert eget kontor i Norge, for å forsterke markedsføringen. De registrerte stor interesse for løsninger for datainnsamling og -lagring, og skyløsninger. Selskapet har også egen PLS og IPC løsninger.

Det var helt tydelig at all, både utstillere og besøkende, satte pris på å kunne diskutere faglige spørsmål ansikt til ansikt. Messen var litt mindre en tradisjonelt. Noe av årsaken er nok at mange utenlandske utstillere holdt seg hjemme på grunn av komplikasjoner med å overholde smitteverntiltak under reisen. På selve messeområdet ble nok smitteverntiltak glemt. Selv med mange personer med teknisk bakgrunn, ble det glemt hvor lang en meter er.

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...