Schneider Aqua crop

Satte pris på å kunne diskutere faglige spørsmål ansikt til ansikt

Alle spør etter automatiseringsløsninger

Oppdrettsnæringen har gått gjennom en sterk industrialisering de seneste årene. Denne trenden er svært tydelig på fagmessen Aqua Nor 21, som arrangeres denne uken i Trondheim. Teknologien som nå tas i bruk for å sikre god velferd, høy kvalitet og effektiv produksjon er blant leverandørenes fremste teknologiske løsninger.

AMNYTT fikk samme tilbakemeldinger fra ledende kontroll og instrumenteringsleverandører; de besøkende spør etter våre mest avanserte løsninger. Det mest interessante er at vi får god respons når vi presenterer våre løsninger. Bransjen har helt tydelig hevet sin kompetanse på moderne automatisering og IIoT løsninger. Fler og fler operatører utnytter nå fleksibiliteten skybaserte løsninger gir.

Produksjonseffektive løsninger

JFKnudtzen med Rockwell Automation fulle produktportefølje, Schneider Electric med EcoStruxure, Phoenix Contact og Wago fortalte alle at fikk gode tilbakemeldinger på sine systemer. Både Schneider Electric og Phoenix Contact vise løsninger som er utviklet med partnere som har god kompetanse innen oppdrett.

JFK Aqua 300.jpg

Med økt instrumentering er målsettingen å redusere råvareforbruket, sikre at fisken unngår sykdom slik at de er så friske som overhode mulig, og effektivisere hele produksjonslinjen.

Tormatic presenterte sin Aqua TROLL 600 som er en skalerbar multiparameter sonde med pluggbare smartsensorer. Dagens løsning kan ha fire sensorer og om kort tid kommer en variant som har mulighet til seks forskjellige sonder. Det er nærmere 20 forskjellige fysiske og kjemiske egenskaper som kan måles. Det er parametere som hjelper oppdretteren å sikre god helse på fisken. Weidmüller har etablert eget kontor i Norge, for å forsterke markedsføringen. De registrerte stor interesse for løsninger for datainnsamling og -lagring, og skyløsninger. Selskapet har også egen PLS og IPC løsninger.

Det var helt tydelig at all, både utstillere og besøkende, satte pris på å kunne diskutere faglige spørsmål ansikt til ansikt. Messen var litt mindre en tradisjonelt. Noe av årsaken er nok at mange utenlandske utstillere holdt seg hjemme på grunn av komplikasjoner med å overholde smitteverntiltak under reisen. På selve messeområdet ble nok smitteverntiltak glemt. Selv med mange personer med teknisk bakgrunn, ble det glemt hvor lang en meter er.

Pepperl induktiv giver crop

Induktive givere med forbedrede egenskaper fra ledende leverandør

Utviklingen av den nye porteføljen var utvilsomt selskapets lange erfaring

Selv om sylindriske induktive givere har vært på markedet i mer enn 60 år er det fortsatt behov og muligheter for forbedringer. Pepperl+Fuchs har gjennomført en redesign av DC-utgaven som har medført forbedring av egenskaper som er viktige for mange kunder.

les mer...
Håland SVi3-positioner-ventilstiller crop

Ny Masoneilan SVI3 positioner

Håland Instrumentering AS presenterer ny brukervennlig digital ventilpositioner / ventilstiller for pneumatiske kontrollventiler. Den benytter samtidig avansert teknologi for pålitelig og nøyaktig ventil posisjonering.

les mer...
NORD-Cazaux-Rotorflex-Drehkolbenpumpe-crop

Driv teknologi for desentraliserte frittstående applikasjoner

Kan enkelt og lokalt styres og betjene

NORD DRIVESYSTEMS leverer også applikasjonsoptimaliserte drivsystemer for kompakte mobile maskinsystemer som pumper eller vifter opp til 22 kW. For drift med variabel hastighet på slike maskiner som ofte bare har en eller noen få drivakser, kan NORDAC FLEX SK 200E frekvensomformeren monteres direkte på motoren eller i nærheten av motoren på maskinen.

les mer...
AMNYTT 05 2021 kollasj crop

AMNYTT 05 2021 er publisert

Mange bedrifter er på god vei i å utvikle bærekraftige og lønnsomme arbeidsplasser. Men flere bør følge etter de gode eksempler. Utfordringene er muligens å ta til seg nødvendig kompetanse. Men det er det overkommelig å løse. Snakk med bedrifter som har startet den digitale reise, eller spør anerkjente utviklingsmiljøer. Vi har nødvendig kompetanse her i landet.

les mer...