Oppkjøpsbilde ITE Østerhus crop

Digitalisering er et viktig strategisk satsingsområde

AFRY kjøper ITE Østerhus i Kristiansand

Med oppkjøpet av ITE Østerhus AS styrker AFRY seg innen prosessindustri og etablerer seg i et viktig industriområde. ITE Østerhus, er med sine 22 medarbeidere spesialisert innen elektro, automasjon og digitalisering for industrielle kunder.

Selskapets største markedsområder er smelteverk, prosessindustri og næringsmiddelindustri.  De jobber med et bredt spekter av prosjekter av ulik størrelse og kompleksitet og leverer totalløsninger som omfatter hele hierarkiet fra hardware utstyr, tavleproduksjon, automasjon, systemintegrasjoner og digitaliseringsløsninger.

- Som en del av AFRY vil vi styrke vår posisjon som strategisk partner for våre kunder gjennom økt kapasitet og kompetanse. Sammenslåingen vil gi oss flere muligheter og et større marked, sier Jarle Windegaard, daglig leder i ITE Østerhus.

For AFRY representerer oppkjøpet en etablering i et nytt, viktig geografisk område, og en styrking av tjenestespekter og kapasitet innen elektro, automasjon og digitalisering.

-Digitalisering er et viktig strategisk satsingsområde for AFRY. Med dette oppkjøpet øker vi konkurransekraften vår innen digitalisering mot industrimarkedet, sier Jon Julsen, direktør for prosess industri i AFRY.

Etableringen i Kristiansand åpner også for nye markedsmuligheter for de øvrige forretningsområdene i AFRY. -Vi ser på potensialet for å utvide tjenestespekteret ut fra kundenes behov i regionen, avslutter Julsen.

Om AFRY

AFRY i Norge er en ingeniør- og arkitektvirksomhet innenfor bygg, infrastruktur, energi og industri. Tjenesteområdene inkluderer rådgivning innen prosjektutvikling, prosjektledelse, prosjektering, arkitektur, lysdesign og digitale løsninger. Selskapet har over 900 ansatte med kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Molde, Lillestrøm, Sarpsborg, Sandefjord og nå også i Kristiansand.

AFRY i Norge er en del av det svenske ÅF Pöyry konsernet, som er et av de største ingeniørselskapene i Norden. Selskapet skaper fremtidsrettede løsninger for kunder basert på globale trender som urbanisering og digitalisering. AFRY har tett på 17.000 dedikerte eksperter innen infrastruktur, industri og energi, som alle jobber globalt for å skape bærekraftige løsninger for kommende generasjoner.  

 

Sigum Ragnar_crop

Sigum Fagerberg AS forsterker damp-/energiavdelingen

Ragnar Telle (25) kommer inn som forsterkning for salg og service på vår damp-/energiavdeling.  Ragnar har allerede 3 års fartstid i Sigum Fagerberg AS med arbeidsoppgaver innen salg, service og testing ute på dampanlegg.

les mer...
MAC0010172_Pepperl rgb crop

Verdens første 10-tommer Android Tablet for Sone 2/22

For applikasjoner som krever rask og enkel datainnsamling, blir det i større og større grad benyttet nettbrettløsninger. Fordelene er åpenbare: enhetene er enkle å betjene, intuitive å bruke, og lar brukerne legge inn data, ta bilder og få tilgang til viktige dokumenter mens du er på farten.

 

les mer...
smart-industri-2020 crop

Hvem blir Norges smarteste industribedrift 2020

Prisen blir delt ut av næringsminister Iselin Nybø 10. februar.

For syvende år på rad arrangerer Siemens AS og Norsk Industri konkurransen «Norges smarteste industribedrift». Målet er å løfte frem de gode eksemplene og inspirere til økt konkurransekraft for norsk industri. Konkurransen har vært svært tøff, men nå er endelig de tre nominerte bedriftene klare.

les mer...
Sigum petter wingereinytt crop

Sigum Fagerberg AS utvider staben

I takt med våre økte markedsandeler og tilstedeværelse på det norske markedet forsterker vi også vår bemanning. Vi ønsker velkommen vår nye kollega Petter Wingerei (43).

les mer...