ABB University kurssenter Oslo crop

- De nye kurssentrene er et sentralt bidrag til å styrke kompetanseutviklingen

ABB åpner nye kurssentre i Bergen og Oslo

Kurssentrene starter en ny æra for opplæring på både ABB- og tredjepartsløsninger innenfor sikkerhets- og automatiseringssystemer (SAS), elektro og telekommunikasjon. ABBs opplæringsvirksomhet, ABB University, arrangerer hvert år over 300 kurs i Norge.

- De nye kurssentrene er et sentralt bidrag til å styrke kompetanseutviklingen hos både kunder og partnere. Deltagerne skal lære alt de trenger for å øke kunnskap, effektivitet og ytelser for å håndtere ABBs systemer, produkter og teknologi, sier Borghild Lunde, leder for olje- og gassvirksomheten til ABB i Norge.

ABB Universitys nye opplæringssenter i Oslo er etablert i et eget bygg på Bryn, i umiddelbar nærhet til resten av ABBs virksomhet i hovedstaden. De fem kursrommene er bygget rundt et stort fellesrom og er utstyrt med alt nødvendig utstyr for praktiske øvelser og det siste innen audiovisuelle hjelpemidler.

- Vi har blant annet interaktivt smartboard og videokonferansemuligheter, som åpner for nye modeller for kursgjennomføring, forklarer Lunde.

Også ABB Universitys nye kurssenter i Bergen er lokalisert i tilknytning til ABBs hovedbygg i Fyllingsdalen. Kursavdelingen er spesialister på skreddersøm av kurspakker som inkluderer opplæring på tredjepartsutstyr.

- Vi legger stor vekt på at kundene skal oppleve det samme høye kvalitetsnivået uavhengig om vi kjører ABBs standardkurs, skreddersydde varianter eller kurs på eksternt utstyr, sier Lunde.

ABB University har nærmere 20 ABB-relaterte standardkurs innen sikkerhets- og automatiseringssystemer (SAS) og elektro på en meny som stadig utvides.

- Fra sommeren tilbyr vi standardkurs i ABBs portefølje innen integrerte operasjoner (IO) for olje- og gassbransjen, sier Lunde.

ABB er et ledende selskap innen kraft- og automasjonsteknologi, som gjør det mulig for kundene innen energi, industri og transport og infrastruktur å øke produktiviteten samtidig som man reduserer miljøpåvirkningen. ABB i Norge har rundt 2 500 ansatte og hadde en omsetning på 10,7 milliarder kroner i 2014. Selskapet er en del av den internasjonale ABB-gruppen med rundt 140 000 ansatte i cirka 100 land.

 

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.